Bizonyos modulszam feletti problemak

stafford képe

Sziasztok,

Ujabb problemaba utkoztem. Egy bizonyos szamu feltoltott modul utan nem mukodik a "modulok" menupont es valamikor a "hozzaferes szabalyozsas" sem.
Ha parat letorlok, akkor mukodik (bar a moduloknal a "Beallitasok mentse" utan nem jon be semmi, de az oldal mukodik.)

Jelenleg TinyMCE, image, img_assist, filemanager, troll, commentrss modulok vannak fent. Ha mindegyik fel van toltve, akkor pl el sem erem a modulok menut, ahol ki/be tudnamkapcsolni oket. Azt vettem eszre, hogy mindegy melyik modul van fent, egy bizonyos szam felett csinalja ezt.

Lehetseges, hogy php vagy egyeb serveroldali gond lehet (cache)?

pp képe

A rendszergazdával kell beszélni, valószínűleg le van korlátozva a php memória használata. A "modulok" hívásnál ugyanis a Drupal az összes modult megpróbálja betölteni. Amit lehet tenni, ha nem lehet a php.ini-n változtatni, hogy a core modulok közül a nem használtakat letörlöd, főleg a nagyobbakkal érdemes kezdeni. (majd Chx jól megmondja, hogy miért nem jó ez a megoldás;))

pp

0
0
stafford képe

Koszi, segitett a dolog. Most minden oldal bejon az osszes modullal.

0
0
Mityusz képe

Pontosan hogyan sikerült megoldani? php.ini-vel? Ha igen, mennyire állítottátok?

0
0
stafford képe

8-rol 15-re emeltem meg a php.ini-ben a memoria limitet. Most minden jo egyelore. Ezen gondolom meg optimalizalnak a jovoben vagy az alap 8MB luzerseg? :)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Előfordulhat, hogy egy nagyobb webhelyen vannak olyan oldalak, amikhez annyi modult kell betölteni, hogy úgy is túllépi a 8MB limitet. A Drupal 5.0.0-ban különálló metafájl van a modulokhoz, és nem kell betölteni mindent, úgyhogy a modulok oldala akkor is betölthető lesz, ha száz modulod van fent :)

0
0