Biblia-kereső modul

Boobaa képe

Nem találtam ilyet, hát egy korábbi munkámat felhasználva/átdolgozva készítettem egy bible nevű modult Drupal 5.x-hez, mely a Károli-féle Bibliában való keresgélésre szolgál. Elérhető forrásban és élőben is kipróbálható.

Mivel ez az első szárnypróbálgatásom Drupalban, mindennemű javaslatot/ötletet szívesen fogadok. Például már most tudom, hogy a lapozást illene szebben (pagerrel) megoldani - csakhogy ugyebár nem SQL-ből dolgozik. Az is kérdés, hogy megfelelő-e ebben a formában (szövegfájlban van a teljes Biblia, és minden lekérdezésnél abban keresgélek), vagy valami más megoldást kéne keresni? Toljam be SQL-be .install idején, mert akkor a lapozó is sokkal egyszerűbben használható? Nyerek-e annyit ezzel, hogy érdemes legyen minden egyes sort (nem sokkal kevesebb, mint 32.000 sorból áll a szövegfájl) betolni, akár többlépcsős .install segítségével?

Nagy Gusztáv képe

Én is napok óta agyalok azon, hogy hogyan is vigyem Drupal alá a Biblia szövegét. Korábban egyedi kódot írtam, ami a navigációt jól megoldotta, de a keresést nem is tudta.
Most Drupal alatt elsősorban tartalomként (valószínűleg CCK-val) fogom felvinni a szövegeket, hogy pl. a lapozást is beletegyem, és így a keresés is menjen. A két gondom jelenleg a menü megoldása (valószínűleg egy menü oldalt csinálok), és a tömeges felvitel (valószínűleg node import modul lesz).

0
0

Nagy Gusztáv

nevergone képe

Szerintem ekkora adatmennyiségénél mindenképpen célszerű áttérni az adatbázis használatára, már csak a terhelés miatt is (míg az adatbázis-műveletek jól skálázhatóak, addig a fájl-műveletekről nem éppen mondható el ugyanez). Nem vagyok biztos benne, hogy a jelenlegi modul elviselne egy nagyobb terhelést.
Mindenesetre sok sikert hozzá, nagyon jó ötlet, ha gondolod szívesen segítek a fejlesztésben és/vagy tesztelésben. Esetleg a többi Bibliafordítást is be lehetne tenni alá.

0
0
allfree képe

Szia!

Bocsi az ismeretlen megszólításért. :)

A bibliai modul után érdeklődnék...

Üdv
Borbély János

0
0

Borbély János
www.all-free.hu

nevergone képe

Szia!

A modul általam nem készült el, mivel az akkori munka leállt és később nem mutatkozott rá valós igény.

0
0
allfree képe

Sziasztok!

A biblia modul érdekelne engem, a cégem honlapján tökéletesen lehetne felhasználni, valamint a nagy tömegű tesztelésre is lenne lehetőség.

Üdv
Borbély János
703328570

0
0

Borbély János
www.all-free.hu

fecske95 képe

Bible modul
http://drupal.org/project/bible

csak sajnos magyar fordítású .bc kiterjesztésű bibliák nincsenek hozzá
http://drupalbible.mikelee.idv.tw/?q=node/2

Vagy csak nem töltötték fel a fönti linkre...

0
0