Betűhiba+névváltoztatás

Tchur képe

Hy!
Nemrég ismerkedtem meg a Drupallal szakdolgozat céljából és annyira megtetszett, hogy szeretném folytatni a csapat honlapjának készítését.Feltöltöttem az oldalt az ultrawebre a helyi szerverről.
Kérdéseim:
1. Hogy tudnám az oldal nevét "banaip.uw.hu"-ról "dfc-rutin.uw.hu"-ra változtatni?
2. Belépéskor az "á" és az "é" betűknek furcsa karaktere van, majd ha rákattintok a címlapra újra jó lesz.Mit lehet ez ellen tenni?
Köszi a segítséget

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Az új címet kellene regisztrálni az uw.hu-n, az adatbázist expotálni, importálni, és utána a telepítésnél követett beállítások szerint a konfigurációs fájlban és az admin felületen átírni a webhely nevét.

Azok a betűk hol jelennek meg rosszul?

0
0
Tchur képe

A főoldalon az é és az á betűk helyett ez jelenik meg: ÷. De csak addig míg egyszer vmire rá nem kattintok utána már jó lesz.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azért gondold végig mit írsz le! Először odamész a főoldalra, ott rossz. Aztán rákattintasz valamire (mondjuk a főoldal linkre), és akkor jó?

0
0
Tchur képe

igen,ha nem hiszed el kérlek nézdd meg:
banaip.uw.hu

0
0
Hojtsy Gábor képe

Hát ez tényleg eléggé hihetetlen. Mindenesetre a címlap link, és az, ami először megjelenik, nem ugyanaz. Különben ez az először megjelenő oldal teljesen olyan, mint egy utf-8ban kódolt lap, amit iso8859-1-ben jelenítenek meg. Most nem tudom mi okozhatja ezt, bár a keretes oldalnak tényleg nincs megadva kódolása, de a Drupal keretének olyan, mintha jól lenne megadva.

0
0