Belépés után nem enged szerkeszteni

Simon Zsolt képe

Sziasztok!

Az volna a problémám, hogy már működik 3 éve egy oldal, eddig minden rendben is ment. Csakhogy a minap, mikor beléptem volna szerkeszteni először beengedett láttam is az admin menüt, de utána egyszerűen bármit csinálnék ott azt írja ki, hogy nincs hozzáférésem. Csak ez a baj, az oldal amúgy megy, minden látszik rajta.
Lehet, h az adatbázisnál szállt el valami? De akkor be se kéne engednie szerintem. Így meg semmi ne tudok kezdeni vele.

Előre is köszi!

u.i.:Drupal 4.7.x-es a redszer
+ Ha szeretném a rendszert újrahúzni, akár a legújabb verzióra a tartalom és minden egyéb megtartásával, van valami más leírás az itt találhatón kívül? Csak mert ott még azt találtam, hogy 4.5-ről frissít 4.7-re. Bocs ha csak nem találtam meg!

Drupal verzió: 
Fórum: 
york képe

A frissitesnel a lenyeg a fokozatossag elve.
Eloszor a 4.7.x legutolso verziojara es a hasznalt modulokbol a legutolso verziora frissitesz.
Ezutan jon az 5.x utolso kiadasa es a modulok 5.x verzioja, majd ugyanezt 6-os drupalra...
Az UPDATE.TXT pontosan tartalmazza a lepeseket, illetve a moduloknal is erdemes megnezni mit irnak a FO verzio frissitesekrol...

0
0
Simon Zsolt képe

Köszönöm! Igyekszem átolvasni, és kipróbálni egy teszt rendszeren, ahogy az itteni kézikönyvben olvastam.

Sajnos a fentebb vázolt probléma még mindig tartja magát, nem sikerült rá megoldást találnom. És sajnos féltem a tartalmat, a menüket; nem lenne könnyű újra felvinni őket, mert van angol verzió is. Lehet, hogy a végén újra kell telepíteni?

0
0
Simon Zsolt képe

Sziasztok!

Nna az ügy addig jutott, hogy megkaptam tesztelésre a teljes rendszert. Megkaptam a könyvtár szerkezetet, meg egy valami.mysql.dump-ot. De sajnos én phpmyadmin-on nevelkedtem így nem tudom feléleszteni ezt a dumpot. Ebben kérném a segítségeteket, hogy egy kis gyorstalpalót tartsatok, mert itt a fórumon nem találtam meg az igazi választ!

Előre is köszi!

0
0
bitscream képe

érdekelne. Ugyanis én is belefutottam valamikor egy hasonló esetbe csak nekem sikerült végül a sima .sql fájlt megszerezni.
Nekem akkor azt mondták, hogy ebben benne vannak azok a parancsok is, amik ha nincs meg az adatbázis, akkor létrehozzák, meg ilyesmi.
Amikor megpróbáltam behúzni phpmyadmin alá akkor nem volt túl nagy sikerem. Utána kaptam az infót, hogy konzolból kéne. Nem sikerült sajnos, mert nem vagyok egy nagy konzol virtuóz, és amint a fájlban láttam eredetileg debian szerveren futott a cucc én meg ugye localhost, wampserver...
Ellenben ha valaki tud megoldást, érdekelne, mert most kezdek kacsintgatni a linux világába, és ott belefuthatok ilyenekbe (elvileg).

0
0
Nagy Gusztáv képe

A mysql alapból parancssori eszközökkel adminisztrálható. Erről infó pl. a http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/mysql_intro.html címen található.

0
0

Nagy Gusztáv

Simon Zsolt képe

Kaptam egy ötletet, hogy mit is kéne csinálni:

mysql -u user -p drupal<drupal.mysql.dump

Erre ezt kapom:
ERROR 1064 (42000) at line 1: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'drupal.mysql.dump' at line 1.

Oké, értem, hogy valami nem stimmel, nézzem meg a kézikönyvben. Keresgélek, de sajnos nem találok semmit, mindösszesen azt, hogy mit lehet kezdeni az .sql kiterjesztésű szöveges állományokkal. De sehol nem esik szó arról, hogy a .dump-al mit lehet kezdeni.

u.i.: Az eredeti téma is érdekelne, csak sajnos amíg nem tudom a tesztkörnyezetbe berakni a db-t addig ugye nem is tudok nekikezdeni a hibakeresésnek.

0
0
Paal képe

Pár sort be tudnál ide másolni? Nem lehet, hogy az egy sima mysql, nem?
Valami ilyesmi:

DROP TABLE IF EXISTS `actions`;
CREATE TABLE `actions` (
  `aid` varchar(255) NOT NULL default '0',
  `type` varchar(255) NOT NULL default '',
  `func` varchar(255) NOT NULL default '',
  `params` longtext NOT NULL,
  `description` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`aid`),
  KEY `func` (`func`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
 
-- 
-- Tábla adatok: `actions`
-- 
 
INSERT INTO `actions` VALUES ('action_node_publish', 'Tartalom', 'action_node_publish', '', 'Publish node');
INSERT INTO `actions` VALUES ('action_node_unpublish', 'Tartalom', 'action_node_unpublish', '', 'Unpublish node');
INSERT INTO `actions` VALUES ('action_node_sticky', 'Tartalom', 'action_node_sticky', '', 'Make node sticky');
INSERT INTO `actions` VALUES ('action_node_unsticky', 'Tartalom', 'action_node_unsticky', '', 'Make node unsticky');
0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Simon Zsolt képe

ilyesmik vannak, amiket ide írtál. Csak azt nem értem, hogy ha ez sima mysql, akkor miért van a végén .dump, és miért nem engedi felrakni?!? Mit kéne vele csinálnom? Bocsánat, hogy ilyen értetlen vagyok, csak még soha nem találkoztam ilyennel.

0
0
aboros képe

mi van a .dump file első sorában?
idemásolhatnád akkor már mondjuk az első tíz sort is. :)

gyanítom aki készítette a dumpot beletolt kézzel egy sort az elejébe az utókor számára, csak elfelejtette szépen kikommentezni azt és ezen akad el a mysql. az, hogy .dump e a kiterjesztése vagy .kapa az édesmindegy.

0
0

-
clear: both;

Simon Zsolt képe

Megnéztem én is, pont azért, hogy kipróbáljam, hogy kimásolom belőle csak a sima lekérdezéseket, és minden egyéb dolgot kihagyok belőle. Ekkor találkoztam szembe egy kriksz-krakszokkal teli első sorral, és ekkor világosodott meg bennem is a hiba értelmezése, miszerint ezzel az első sorral volt a probléma. Visszakézből töröltem ki, és elmentettem sima .sql kiterjesztéssel és be is vette a phpmyadmin.

De, hogy ne legyen ilyen egyszerű az életem a smink teljesen szétesett, és ha megpróbálok belépni, akkor nem a localhost/drupal/?q=user oldalra hivatkozik, hanem csak simán a localhost/?q=user -re. Így viszont nem tudok vele semmit kezdeni. Esetleg valami ötlet?

Köszi az eddigi segítséget!

0
0
Petik képe

Láthatnánk azokat a kacifántos sorokat (ott az elején, amit kikommentezél....)?
Hátha megjön tőle az ötletünk:D

0
0

Üdv. Peti

Simon Zsolt képe

Valahogy így néz ki:

drupal.mysql.dump  0000644 0000000 0000000 00030716442 11334541143 013116 0           ustar  root   -- MySQL dump 10.11

Annyit hozzátéve, hogy a számomra felismerhetetlen dolgok Notepad++-ban NULL feliratot kaptak, és néhol hosszabban-rövidebben találhatók meg a szóközök helyén.
0
0
Simon Zsolt képe

A hivatkozások, ahogy nézegettem az oldalon úgy működnek, hogy, ami úgy lett berakva kézzel, az működik, de pl ami a főmenüben vagy menükben van az mind csak a localhost-ra hivatkozik, és kihagyja - jelen esetben - a drupal könyvtárra való hivatkozást. Emiatt van az az érzésem, hogy a smink szétesésének okát is ebben kéne keresni. Persze így belépni sem tudok, mert, ha megpróbálom, akkor a localhost/?q=user oldalra mutat. Így az volna a kérdés, hogy ilyen szintű hivatkozási beállításokat melyik fileban, adattáblában találhatok?

0
0
york képe

Add meg vagy a dump file-ba vagy a parancs sor parametereben melyik adatbazisba akarod betolteni a dumpot.

0
0
Simon Zsolt képe

Elvileg így megadom, hogy melyikbe is akarnám belerakni:

mysql -u user -p drupal<drupal.mysql.dump

persze javítsatok ki, hogyha tévedek.
De sajnos ekkor dobja a fentebb említett hibát, és nem csinál semmit.
Elvileg itt az lesz a baj, hogy több van a dumpban, mint ami kellene, értem itt a plusz parancsot, amit lehet, hogy linux alatt nem nehezményez a rendszer, nálam meg már igen. Kipróbáltam a favágós, átírom a kiterjesztést .sql-re, de ahogy azt gondoltam nem lett jobb a helyzet.
0
0
gazsesz képe

Nem tudom, hogy a 4.7-re létezik-e backup modul, keress rá.
5.x,6.x-re van a backup and migrate modul, ott le lehet tölteni az adatbázismentést.

0
0

Gazsesz