bejelentkezés, de csak másodszorra

Anonymous képe

Sziasztok!

tudnátok tanácsot adni, mi okozhatja azt, hogy a felhasználókat csak dupla bejelentkezés után lépteti be a drupal?
4.7-t használok, a frisítes 4.6-ról gond nélkül megment, de mostanában a bejelentkezés gomb megnyomása után csak frissíti magát az oldal, de látszólag nem lépteti be a felhasználót (pl. a menüben nem elérhetőek azok a dolgok, amiket csak belépett felhasználó érhet el).
Másodszor is a belépésre kattintva már beléptet. A naplóban pedig két belépést tart számon.
Kilépni már gond nélkül lehet, sőt sokszor előfordul, hogy beállítások vagy tartalmak mentése után kidobja a felhasználót.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

zoli

melon képe

Szerintem ez gyorsítótárazási probléma lehet, a hup-on is szoktam látni, ott a bejelentkezés után még kell egy reload, hogy lássam magam bejelentkezve.

0
0
zolee képe

de a probléma megmaradt. csak két bejelentkezés után enged be, a naplóban mindkettőt számontartja. a fene sem érti.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Itt a böngésző gyorsítótárról is szó lehet, az is tárolja neked a korábbi megjelenített oldalt, ha valamiért nincs jól invalidálva az új oldallal ez. Mivel a naplóban látszik, hogy beléptet elsőre is, valószínű arról van szó, hogy a böngészőtől az előző oldalt kapod vissza, amit bejelentkezés előtt letárolt neked. Valamiért nem kap megfelelő HTTP fejlécet vagy nem érti meg, amit kap.

0
0
zolee képe

módosítatlan sminket használok egyelőre (friendselectric), ennél nem kéne gondnak lenni a http fejléccel... vagy csek rosszul gondolom?

mintha csak firefox alatt csinálná, és csak az első bejelentkezésnél. utána csak a böngésző újraindítása után léptet be másodszorra.

0
0