beágyazott mezők összesítése view-ba

zeniten képe

Üdv!

A probléma elvontabban:
Nincs valakinek ötlete hogyan lehetne egyszerre kezelni a tartalom adatait, és egy beágyazott entitás mezőit?

A konkrét probléma a következő:
Jelentkezéseket az Entity Registrations modullal oldottam meg.
Ez úgy működik, hogy készítek egy entitást, abban vannak mezők, ezt az entitást beágyazom a eseményt meghirdető tartalomtípusba, és remekül lehet jelentkezni, készít is egy táblázatot a jelentkezésekről - csakhogy ebben a táblázatban nincsenek benne a mezők, amiben a jelentkezők lényegi adatai vannak.
és itt jön a bökkenő:

-Ha létrehozok egy Tartalom típusú view-t abban nem tudom a regisztráció mezőit megjeleníteni (max bekérő űrlapként lehetne, de nekem a kitöltöttek kellenének)

-Ha pedig létrehozok egy entity típusú view-t (az EVA modul segít ehhez) akkor nincs ott olyan lehetőség, hogy annak a tartalomnak valami azonosítóját meg tudjam szerezni, amire jelentkeztek. Tehát csak az összes jelentkezést tudom táblázatba tenni. Pedig amikor egy jelentező adatait megjeleníti, ott kiírja mire jelentkezett, tehát valahogy tárolódni tűnik a rendszerben!

A views-t kéne kiterjeszteni valami bővítőmodullal, vagy a Registration Entity-t hackelni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
zeniten képe

Ha üzenetet szeretnék a jelentkezésről ott sincs olyan token, ami arra utalna, hogy mire jelentkezett az illető. Pedig olyan evidens igénynek tűnik, és a readme alapján tudnia kéne ezeket...
Ezért az az érzésem, hogy csak én nem találom...

0
0
aboros képe

ez egy alfa állapotú modul. ha valami nem működik vagy hiányzik, az ebben az állapotban teljesen természetes. nézz szét a modul issue listájában, hogy más nem találkozott e a problémáddal és esetleg nem foltozta e be. ha neked is működik a foltja, jelezz vissza. ezzel is segítesz.

2
0

-
clear: both;

zeniten képe

A dokumentáció volt némileg hiányos: jó nyomon jártam, csak mivel korábban nem vezetett eredményre, nem hoztam létre a View-ba egy kapcsolatot...

Tehát a módszer:
A fentiek után még létre kell hozni az entitás típusú view-ban egy kapcsoltot, az mutat az eredeti tartalomra - ekkor jelennek meg a tartalom mezői a mezőhozzáadásnál.

Így készítettem egy összesítő nézetet a jelentkezőkről, kvázi adatbázisnak - emellett egy új fület kapott az esemény tartalomtípus, ahol a regisztrációkor bekért adathalmazzal szerepelnek az oda jelentkezők. Ez így könnyen és jól kezelhető.

A token-problémát még nem vizsgáltam azóta, ez volt a fontosabb

F.A.

Ui: egyébként írtam issue-t, és az arra kapott válasz alapján tudtam továbblépni

2
0
zeniten képe

Hogyan lehetne azt elérni, hogy mondjuk egy [node:title] típusú token működjön ? (mivel ha értesítési szabályt készítek a regisztrációról csak a regisztráció mezőit adja fel token-lehetőségként)

0
0