Azonos tartalomtípus összektése views-al (D6)

sajt képe

Van egy tartalomtípusom: házak, meg egy másik hogy helyek. A házak össze vannak kapcsolva a helyekkel node_reference-l.

Szeretnék csinálni egy blokk-ot, ahol olyan házak vannak amik ugyanazon a helyen vannak. De bárhogy nyomogatom a views-t, nem akar összejönni. HOgyan lehet ezt megcsinálni?

Előre is köszi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Ha csinálsz egy nézetet a házakról, és az (elrejtett) hely mező szerint csoportosítod, az nem jó?

2
0
csakiistvan képe

argumentumnak megadod a mezőt, Provide default argument -> Node ID from URL. kb ennyi ha jól értem amit szeretnél..

0
-1

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

sajt képe

Köszönöm az eddig válaszokat.

Nekem igazából nem a node id kellene, hanem az aktuális node-hoz tartozó helyek és az ezekhez a helyekhez tartozó házak kellenének.

0
0
aboros képe

"Van egy tartalomtípusom: házak, meg egy másik hogy helyek. A házak össze vannak kapcsolva a helyekkel node_reference-l."

"Nekem igazából nem a node id kellene, hanem az aktuális node-hoz tartozó helyek és az ezekhez a helyekhez tartozó házak kellenének."

most akkor hogy van? van egy hely node és mellette egy blokkban akarod kilistázni azokat a "ház" nodeokat, amikben a field_haz_hely nodereference az éppen megtekintett hely nodera hivatkozik? vagy ha nem így akkor hogy?

2
0

-
clear: both;

vajdasági képe

Ha jol ertem akkor a kerdezo arra gondolt hogy megnezek egy hazat es olyankor ugyanabban a helyesgben lezo hazakat akarja kilistazni. Pl. megnezek egy hazat ami tetszik es az tortenetesen Szegeden van, akkor egy blokkban elemtolja hogy szegeden meg ezek a hazak is vannak ...

1
0
sajt képe

Pontosan így van.

1
0
Bálint képe

Az aktuálisan megtekintett node nid-jéhez a Views szolgáltat argumentum handlert. Abból az osztályból célszerű származtatni egy újat, és annyit módosítani benne, hogy ne a node id-t adja vissza, hanem töltse be a node objektumot, és abból a megfelelő mező értékével térjen vissza. A modulodban implementáld a hook_views_plugins hookot, a fájlt pedig amit az osztályodnak létrehoztál add hozzá az .info fájlban.

(Ugyanezt el lehetne érni egy nagyon csúnya megoldással, ha a Views UI-on php kóddal állítod be az alapértelmezett argumentumot.)

(Ha Page Managert, Panelst és Panels Everywhere modulokat hasznalnál, az ilyen és ehhez hasonló feladatok kattintásokkal, sokkal elegánsabban és egyszerűbben megoldhatók lennének.)

2
0