Azonos tartalom különböző site-okon

RustySheriff képe

Sziasztok!

Egy egyszerűnek tűnő problémára keresek megoldást.
A munkahelyemen azt a feladatot kaptam, hogy fejlesszek egy honlapot az egyik tanszék doktori programjához angol és magyar nyelven. Ez el is készült a Drupal segítségével...

Ez után jött még egy újabb kérés, hogy ugyanennek a tanszéknek egy másik képzési programjához is készítsek egy honlapot, szintén angol és magyar nyelven.

A probléma:
A két oldal tartalma közel 70%-ban megegyező és az volt a kérés, hogy ugyanazt a tartalmat (page content), csak egy helyen kelljen felvinni és el lehessen dönteni hogy A, B, vagy esetleg mindkét oldalra kikerüljön. (A dolgot nehezíti, hogy egy többnyelvű modul is installálva van)

Ha bárkinek van valamilyen használható ötlete megköszönöm a segítségét!

Üdv:
RS

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Hát tudsz két szűrést készíteni taxonómia alapján, ezeknek akár más sminket is tudsz csinálni, ha ennyire másnak kell lennie. Innen nézve ezt nem érdemes bonyolítani. A felhasználók is közösek lesznek, a tartalom is, stb.

0
0
RustySheriff képe

Köszönöm a gyors választ.

A gondom már csak az, hogy hogy tudom szűréssel befolyásolni azt, hogy a nodekhoz tartozó menü item a taxonómiának megfelelően látható legyen, vagy sem... (Ha mondjuk A taxonómiát böngészem, akkor csak az A taxonómiájú node-ok menü item-jei legyenek láthatóak...) Nem is tudom ilyet lehet-e egyáltalán csinálni.

0
0
RaptoR képe

Eszembe jutott most egy ötlet. Telepítsd a 2. Drupal oldalt a "több Drupal egy kódbázison" módszerrel (itt a kézikönyvben és a Drupal.org-on is van pár leírás) úgy, hogy szinte az összes adatbázis tábla legyen közös, csak ami különbözik a két oldalon (pl. az oldal címe, azaz a variable tábla, esetleg még a blokkokat tartalmazó stb), és rakd föl mindkét oldalra a Taxonomy Access Control modult, amely cimkék alapján képez hozzáférési szabályokat csoportszinten.

Na itt jön a trükk: mivel a taxonomy tábla és a tartalom táblák közösek, ezért hozz létre egy szótárat (ha i18n-t használsz, akkor nolanguage legyen) benne azzal hogy pl. A oldalon jelenjen meg és B oldalon jelenjen meg. Ezután pedig a TAC modullal beállítod az A oldalon az anonymous user és authenticated user csoport számára, hogy csak az "A oldalon jelenjen meg" cimkével ellátott tartalmak jelenjenek meg, a B oldalon pedig értelem szerűen beállítod ugyanezt, csak a másik cimkével.

Mivel a TAC modul táblája a két oldalon különbözik, ezért más-más szabályokat tölt be a Drupal attól függően, hogy melyik "irányból" közelít a látogató, így csak azt a tartalmat fogja mutatni, amelyik rendelkezik a megfelelő cimkével. :)

0
0
Illyés Edit képe

Ha van/telepíthető a MySQL 5-ös verziója:

Managing multisite content from a single Drupal instance

0
0