Az első lépések a semmibe...

warp képe

Miután saját gépen kipróbáltam -az oktató videók többszöri megnézése után-, hogy is működik az egész rendszer, vettem egy mély levegőt és webtárhelyemre feltöltöttem a drupal 6-ot.
A tárhelyen php, mysql és minden apróság rewrite, .htaccess futtatás biztosított elvileg, ami kell(ene).
Igen... most jön az ezzel szemben... :-(
Ezzel szemben nem tudom telepíteni a drupalt, mert ez az üzenet jelenik meg:

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Apache/1.3.36 Server at xyz.hu Port 80

Ez a szerver konfigurációs hibájára utal ?

A segítséget előre is köszönöm...

warp

ibis képe

More information about this error may be available in the server error log.

Tehát a szerver logjában kell megnézned, hogy mi okozza a hibát.

0
0
warp képe

ez a szolgáltató hibájára utal... (és csak ő tud bele nézni a logba)

Köszönöm,

0
0

_______
warp

warp képe

Az ISE megoldására 3 nap után(!) kitörölték a .htaccess fájlt (most valóban megszünt a hiba...) és ez egy fizetős tárhely, a szolgáltatások között meg benne van a .htaccess, a mod_rewrite, stb.
Ne haragudjatok, ha kicsit off topic vagyok, de egyszerűen elkeserítő, mert ezek után reménytelennek tartom a korrekt megoldást... S ráadásul nem egy magam barkácsolta CMS-sel próbálkozom ;-)

0
0

_______
warp

Pál úr képe

Gyakran okoz ilyen hibát, hogyha bizonyos, a .htacces fájlban lévő parancsokat nincsenek engedélyezve. Próbáld ki, hogy leszeded / nem teszed fel a .htaccess fájlokat, akkor mi történik. Ha úgy jó, akkor lehet soronként kísérletezni.

P.

0
0
warp képe

én nem értek a PHP-hoz (jelenleg) olyan szinten, hogy a problémát megoldjam (gondolom). Nagyon elvetemült gondolat, hogy mondjuk a szolgáltató kiveszi azt, ami vele összeakad... Törölni és is profin tudok :-) Megoldásokat adni már nem annyira, de én nem vagyok szolgáltató "csak" egy felhasználó...

0
0

_______
warp

Paal képe

Szia!

Nem is PHP ismeretekre van szükség hozzá. Szerintem a szolgáltatódnak meg kellene nézni, hogy a .htaccess milyen webszerver (Apache?) modulokat szeretne meghívni, és hogy ezek közül melyik nincs engedélyezve/telepítve. Mert (mint írták is), valami ilyet szeretne meghívni. Szerintem ha már fizetsz érte, ennyi símán megilletne, hogy megnézzék

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

warp képe

A .htaccess letiltásának lehet olyan hatása, hogy nem tudok sminket váltani -alapérték megy "csak"- és a sminken belül egyéni színeket adni?

0
0

_______
warp

Szabó Gábor képe

Sziasztok!

Nálam is ez a hiba lép fel. Annyi a különbség, hogy nekem már működő oldalaimnál jöttek elő ezek a hibák egyik pillanatról a másikra. Mert ha elsőre nem megy, vagy telepítéskor nem működik az egy dolog. De ha már hónapok óta normálisan és olajozottan megy minden és egyszercsak előjön ez a hiba az bosszantó. Ráadásul viszonteladói tárhelyem van, amin olyan drupal honlapot tartok, amit másnak készítettem. Ergo joggal várhatja el hogy derítsem ki a hibát. A szolgáltatóm nem nagyon törődik a beírt hibajelentéseimmel. 1-2 nap a válaszolási idejük. Én meg addig várok, várok. Eddig háromszor fordult elő ilyen eset. Mindig megoldódott a helyzet: ha vártam egyszercsak "megjavult" a dolog. Általában az admin felületre való belépéskor adja ezt a hibát, de előfordult már a views-nál is, illetve az ubercart termékfelviteli formjánál. Legújabb dolog pedig egy offlinera állított oldalnál hiába írom be a /user linket, hogy beléphessek...visszadobja nekem a főoldalt. ÍGy be sem tudok lépni.

Az 500 inetrnal server error hivatkozik a hibalogra, amiben ez áll. Egy a példa kedvéért:
[Sun Apr 6 16:58:45 2008] [error] [client 77.234.81.158] Premature end of script headers: /usr/home/web4tcom/public_html/kalvinsport/index.php

De ez így eléggé megbízhatatlan, pláne hogy én is szolgáltatok egy harmadik ember felé és nem tudom, hogy épp mikor jön elő a hiba és meddig fog tartani.
Amit tudok tenni, hogy elküldöm a szolgáltatónak a htaccess fájlt hogy nézze meg mi az ami a hibát okozhatja.

Tárhelyem az InternetEurope-nál van. Eddig nagyon megbízhatóak, jó árúak és korrektek voltak. Most is azok,de nekem úgy tűnik nem tudnak ezzel a hibával mit kezdeni. 1 hónapja jött elő és hetente fordul elő. Egyszer megjavul-egyszer elromlik. Gondolom fejlesztettek. Én meg magyarázkodhatok az ügyfeleimnek. Nem kellemes. Ha ez tovább folytatódik kénytelen leszek szolgáltatót váltani.

Üdvözlettel:
Szabó Gábor

0
0
nevergone képe

Tényleg nehéz az embereknek megérteni, hogy ha problémájuk van, akkor új témát indítsanak neki, és ne egy másikba, régibe szóljanak bele?
Indíts új témát a kérdésednek!

0
0
Szabó Gábor képe

Úgy gondolom, hogy a hiba forrása egy és ugyanaz, ezért kapcsolódik a témához. Leírtam, hogy nálam mi a helyzet. Nem tettem fel kérdést.

Üdvözlettel:
Szabó Gábor

0
0
nevergone képe

Nem ugyanaz, mivel nálad alkalmanként jön elő, ott pedig rögtön ez volt. Azon kívül nálad más a szolgáltató, illetve több más paraméter is.
Ha meg ha ugyanaz lenne a probléma, akkor hasznosítva az ott előzőleg leírt dolgokat, jeleznéd a szolgáltatónak a "mizu" -t.
Részemről itt lezárva a problémád, ha további gondod van, egy másik témát indítva megbeszélhetjük.

0
0
Szabó Gábor képe

Szia!

Ahogy írtad, az előzőeket hasznosítva tudtam jelezni a szolgáltatómnak a "mizu"-t. Ennek alapján ma reggelre kijavították a hibát. Most minden működik. Tökéletesen.

Köszönettel:
Szabó Gábor

0
0
DTB képe

Kicsit késői a hozzászólásom, azóta remélem megoldódott a probléma, bár konkrétan nem jelezted vissza, hogy success..:-) Az apache szervereken legtöbbször az okozza a galibát, hogy az adott virtuális szerver központilag beállított konfigja eltérő beállításokat tartalmaz, mint a drupal .htaccess állománya.
Erre is, és a hasonló helyzetekre is egy jó megoldás lehet, hogy (egy biztonsági másolat készítése után!!!) a bejegyzéseket kikommentezed a '#' jellel, és egyesével engedélyezed, majd ellenőrzöd, hogy melyik az a beállítás, amelyik engedélyezése után már hibajelzést kapsz.
Nekem a

Options -Indexes

Options +FollowSymLinks

sorok okozták a galibát, ezeket kikommentezve minden normálisan működött.

0
0