Automatikusan időzített jogosultság

Mityusz képe

Egy elég érdekes igény merült fel és egyelőre nem nagyon van elképzelésem, hogy milyen módon lehetne megoldani.
Vagy egy tartalom típus, ami tartalmaz egy dátum mezőt is. A user beküldi a tartalmat, majd később szerkesztheti azt, de legfeljebb csak az általa megadott dátum előtt 72 órával, utána már nem.
Van ilyen modul esetleg? Vagy valami nyakatekert rolues-rules beállításokkal kell megoldani? De hogyan? Előre is köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
Fórum: 
dj képe

a hook_nodeapi()-val tudod ellenőrizni a meződet beküldés előtt és ha kifutott az időből akkor hibára teszed, így nem módosul a node sem.

0
0

Üdv!
Dudás József

Mityusz képe

Értem, jól hangzik, köszönöm, csak még ilyesmit nem csináltam. Még annyit megmondanál, hogy hová kell ezt a függvényt beírni?
Bár szerintem a megrendelő rögtön azt fogja mondani, hogy ha időn belül vagyunk, akkor már ne is jelenjen meg szerkesztési lehetőség.

0
0
dj képe

és abban megcsinálni.

Ha eltüntetni kell akkor http://api.drupal.org/api/drupal/developer--hooks--core.php/function/hoo... és azt csinálsz a mezővel amit akarsz.

0
0

Üdv!
Dudás József

fecske95 képe

Role Expire
http://drupal.org/project/role_expire
A jogosultságokhoz... rulesel is együttműködik (pl. tartalom mentésnél vagy frissítésnél.) önmagában nem elég a problémádhoz, de ha már a címben szerepel hát itt van.

Kapcsolódó modulok: ha másra nem jók legalább ötleteket lehet átvenni saját modulhoz.
http://drupal.org/project/auto_expire
http://drupal.org/project/scheduler
http://drupal.org/project/node_expire

A rules -t szerintem nem tudod megkerülni

0
0