Automatikus címkézés tartalom alapján

lacavale képe

Magyar nyelvű oldalnál szeretném megoldani, hogy a tartalom beküldőjének ne kelljen megadnia címkét, de mégis tartozzon a tartalmakhoz automatikusan létrejövő címke, melyet a tartalomban előforduló szavak alapján hozna létre az oldal.

Ami miatt szükségem lenne erre, hogy hiába tépem a számat, hogy fontos dolog keresésnél, rendszerezésnél és SEO-nál is a címkék megadása minden tartalomnál, mégis címke nélkül küldik be a tartalmakat a szerkesztők.

Angol nyelvű cikkeknél működő megoldást találtam(autotagging), csak az a baj, hogy iszonyatos eredményt produkálnak magyar nyelv esetén(ékezetnél elválaszt, &iate; típusú tag-ek jönnek létre és nem tudja, hogy a mihez nem fontos szó ilyen szempontból).

Van-e valami megoldás erre?

Bármi további támpont kell kérdezzetek. A segítséget előre is köszönöm.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

- vizivig editorodat állítsd be rendesen, hogy ne toljon ilyen förmedvény kódot bele az adatbázisodba. Ekkor nem fogja ott szétválasztani a modul. (persze lehet, hogy fogja, mert a magyar ékezetes karaktereket se fogja szeretni)

pp
Véleményem szerint:

automatikus -> fogalom nélküli -> felesleges

Azért jó tag-elni, mert a gépi úton ki nem nyerhető jelentés többletet lehet ezzel jelezni. Tehát arra keresni algoritmust ami algoritmikusan megoldhatatlan nem túl bölcs dolog. A programozás egyik legnagyszerűbb találmány az volt amikor már meg tudták mondani mi az amivel érdemes foglalkozni és mi az amivel nem. :)

Szóval igazi kihívás lesz a jól működő megoldás megtalálása. :)

Szerintem jobban jársz, ha leülsz és utólag betegeled. Vagy valami közösségi tagging megoldást kínálsz látogatóidnak. :)

0
0
lacavale képe

Ez nem az én honlapom, én egy egyetemi klubnak csinálom az oldalt. És én ezentúl nem akarok ezzel foglalkozni. Lehet hogy a megoldásom az lesz hogy a címkéket kötelezővé teszem.(ha nem lesz megoldás)
A címkéknél már tudnék szinonima szótárt alkalmazni és akkor a címkék töblet információt adnának.
Ahogy én észrevettem, a tartalomból az említett modul azokat a szavakat emeli ki amelyek többször fordulnak elő kiszűrve a kötőszavakat és az igeneveket.
Én úgy tudom, bár lehet rosszul, a Google szereti a címkéket. Ezzel azt emeljük, ki hogy mi fontos a cikkben, milyen témáról szól.

Annak aki hasonló gondba esik:
Ckeditor esetén az ékezetes betűk megoldására:
admin/settings/ckeditor/edit/[ckeditor_profil] helyen a "Custom javascript configuration" mezőbe írva a következő Javascript oldja meg a problémát: config.entities = false;

0
0
Aspi képe

.

0
0
Balogh Zoltán képe

Szerencsére ehhez nem kell túl sok mindent figyelni, elegendő az is, ha a taxonómiánál az adott szótárt szerkesztem, a kérdéses tartalomtípushoz tartozó négyzetet bejelölőm, valamint azt is, hogy „Szükséges”. Oszt ugyan nem küldi be címke nélkül. :) Kész is vagyunk.

0
0
lacavale képe

Pontosan ezt tettem.

0
0