automatikus alapértelmezett nyelv

Szotyi képe

Azt szeretném, hogy a weboldal alapértelmezett nyelve látogató országától függjön vagy ha nincs ilyen nyelvre lefordítva akkor alapértelmezetten angolul jelenne meg a szöveg. Milyen modul szükséges ehhez?
Csinált már ilyet valaki?

S ezzel kapcsolatosan még 1 kérdés: hogyan lehetne ezt innen, MO-ról letesztelni?

Köszi, ha válaszoltok:
Péter

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Szerintem ez nem jó ötlet. Attól, hogy én pl. egy szomszéd országba elmegyek nyaralni, már egyből perfekt német/román/szlovák stb. leszek?
Szerintem a böngésző beállított nyelvének több értelme van.

Egyébként a nyelvet az i18n modullal tudod ilyen szinten kezelni, az admin/config/regional/language/configure oldalon.

0
0

Nagy Gusztáv

Szotyi képe

Szia!

Mivel az oldal több ország lakóinak szólna, s nem elsősorban nekem, lehet hogy van értelme.
De köszönöm a tippet. Ki fogom próbálni az i18n modult, mely a fentiek szerint a böngésző nyelvét figyeli.
Már csak a tesztelést kéne megoldani.. De ehhez meg lehet, hogy telepítek mondjuk egy német nyelvű operát, s ha úgy menni fog a nyelvváltás valószínűleg menni fog a többi nyelven is.

Péter

0
0

Péter

Voluman képe

Nem kell új böngészőt telepíteni, elég ha átállítod a nyelvet. Operában pédául a beállításoknál az első oldal alján. Explorerben az Internetbeállításoknál az általános fülön van egy nyelvek gomb. Firefoxban a beállítások tartalom fülén.

2
0