aukciós portál

blaces képe

Sziasztok!

Nem titkolt célom, hogy a Drupált kiismerjem, most tanulom az alapokat egy weboldal létrehozásánál.
A Drupál alkalmas-e egy aukciós portál létrehozására és kezelésére? Vatera/Teszvesz szintű aukciós portál, de inkább az amerikai E-bay legyen a kiindulási alap. Úgy gondolom Drupállal gyorsabban lehet megvalósítani. PHP tudás kell mögé? Gondolom erős adatbázis tudás kell hozzá.
Alkalmas erre a Drupál? Valaki tudna ehhez segédanyagokat mondani, amelyek tipikusan egy ilyen weboldal létrehozásához adja meg az alapot?
Termékek kezelése, hozzá fórum, Felhasználók, bevásárló kosár, aukció. (kérem kerüljök azt, hogy érdemes-e ilyet üzemeltetni vagy sem! Ez az én saját döntésem)

Úgyanígy ehhez hasonló weboldal, ahol cégek/boltok szerepelnének mint felhasználók illetve vásárlók szolgáltatásokat igénybe vevők is mint egy olyan weboldalt, ahol webboltok vannak együtt, egy csoportban. Mint egy iwiw-es webbolt rendszer. Végül is valahol aukciós portálként is fel lehetne fogni, de itt a bazárok konkrétan kínálják a portékákat.
Alkalmas erre? milyen tudás kell, hogy mindezt megvalósítsam?

Drupal verzió: 
vikicica22 képe

Szia!
Megvalósítható, de ha te most kezdtél neki megismerni a drupált akkor kb. napi 24 órában és erős 2 év tapasztaltat után, tudnád csak megvalósítani szerintem egy ilyen weboldalt.

0
0
blaces képe

Lesz rá 2 hónapom és a nyaram (: Ha valaki aukciós portál részhez vonatkozó anyagokat tudna küldeni vagy linkeket, az sokat segítene, az állhatatosság megvan és a céltudat is (: Csak segítség, kell, hogy melyik ösvényen lehet a leggyorsabban elindulni.

0
0
nevergone képe

Szia!

Természetesen megoldható, amit szeretnél. Viszont nem könnyű feladat, és mivel nem ismered a Drupal alapjait, ezért mindenképpen azzal kellene kezdened. Olvasd el alaposan Nagy Gusztáv jegyzetét: http://nagygusztav.hu/webes-tartalomkezelo-rendszerek-10

0
0
blaces képe

A jegyzet átolvasása folyamatban van (: Már a fele teljesítve. Igaz a Taxonomy megértését mégegyszer át kell olvasni. Ha kivégeztem a jegyzetet, akkor írok, hogyan tovább (:

0
0
gyurex képe

Ne úgy ülj neki, hogy na most lenyomom az aukciós portálom. Localhoston kezd az alapokkal, egyelőre az alap modulokat ismerd meg, amit egy friss install ad.

0
0
hu0882 képe

Nézd meg a www.bestender.hu-t. Kb. 3 hónapja kezdtem építgetni. persze az általad említett oldalaktól még messze van, de a koncepció hasonló.

0
0

Miki

Aman képe

Igen meg lehet csinálni a Drupal. Használhatja PERFORM http://drupal.org/project/uc_auction modult ezen az árverésen. Is telepíteni Uber PERFORM Bevásárlókosár funkciót. Tudnánk a kimeneti Désir, hiszen csak így Integrált kilátással. Remélem működni fog. Ha kérdése van, kérjük tudassa velem.

0
0
nevergone képe