Artisteer – sminkgyár

stewes képe

Bár az anyagi befektetés számomra aligha fog megtérülni, megvásároltam a Sminkgyár a Drupalhoz cikkben bemutatott szoftvert.

Nekem, mint teljesen laikusnak tetszik, de van egy-két dolog, ami nem.
Nem tudom, hogy milyen rendszer szerint hozza létre a régiókat? Kiexportáltam néhány változatot, amit a Suggest Layout gomb nyomogatásával hozott létre. Az egyikben nagyon sok terület van, a másikban csak minimális. Olyan lehetőséget nem látok, amely szerint magam jelölhetnék ki területeket és azt sem, milyen logika szerint hozza létre ezeket a szoftver.

A másik dolog: több háromhasábos sminket kipróbáltam. (Bal és jobb oldalsáv+tartalom.) Ezek az üres területeket nem foglalják le. Tehát ha egy blokk csak a címlapon látszik, akkor az oldal három területre oszlik itt, más oldalakon pedig csak kettőre.
A szoftverrel létrehozott háromhasábos smink esetében az üres területek is látszanak.

Fórum: 
pp képe

Szerintem írj nekik, hogy tegyék bele ezeket vagy próbáld meg visszakérni a pénzed.

Alapvetően arra a hibás szemléletre épít a program, hogy "készítek egy weboldalt". Ilyen nincsen! Weboldalt csak el lehet kezdeni működtetni és abbahagyni lehet. Nincs olyan, hogy valami legyárt nekem egy sminket. A tartalmaid folyamatosan bővülnek és ezért folyamatosan igazítanod kell a sminket. Adott esetben egy jó kiindulási alap lehet egy ilyen program által generált valami, de lehet, hogy egy darab hajítófát se ér az egész.

pp

0
0
stewes képe

Mielőtt regisztráltam, s első kérdésemet feltettem, aránylag alaposan szétnéztem, mégsem tudom mit lehet és mit nem. Például szabad-e offolni? Most ezt teszem. Megértem, ha ez a téma törlésre kerül, de talán magam nem leszek letiltva.
Azok közé tartozom, akik saját maguknak készítenek honlapot, lényegében minden szakértelem nélkül. Eddig e107 portálmotort használtam, de többek között annak sebezhetősége miatt szeretnék áttérni a Drupalra. Úgy látom, utóbbi sminkelése egy laikus számára nehezebb. Nekem legalábbis az.
Ezért örültem ennek a programnak. A Trial verziót kipróbálva úgy éreztem, ez nekem való. Lehet, hogy kicsit elkapkodtam a vásárlást. Nagyon nem bánom, mert arra késztett, kényszerít, hogy legalább annyira megismerjem ezt, mint amennyire az e107-ben otthon vagyok.
Ez persze meglehetősen nagyképű kifejezés, mert az ismereteim csak a megjelenés kontár módon való szabás-varrására elegendő, úgy ahogy.
Buta voltam, amikor megnyitottam ezt a témát. Arra gondoltam, megosztom a közösséggel azt, laikusként mire jutottam ezzel a programmal. Szerintem mi vagyunk a célközösség, nem a képzett webdesignerek. Buta voltam, mert nyilván mások is kipróbálták, s hozzáértőként olyan dolgokat is látnak, amit én nem.
Tulajdonképpen nincs kérdésem.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

pp képe

Például szabad-e offolni? Most ezt teszem. Megértem, ha ez a téma törlésre kerül, de talán magam nem leszek letiltva.

Félreértesz!
Elolvastam amit írtál és arra jutottam, hogy nem ad megfelelő kimenetet a programod. Ezen pedig mi itt nem tudunk segíteni, ugyanis a szoftver amit használsz zárt forrású. Én még kipróbálni se nagyon tudom most, mert az a gépem amin volt windowsos partíció az éppen elhalálozott. Ezért javasoltam fordulj a program írójához a problémáddal.

Egyébként Drupal sminket készíteni nem egy nagy ördöngösség, ha életedben már készítettél weboldalt. Viszonylag hamar megtanulható. Kérdezz és válaszolunk.

Nem értek semmihez. :-(
Ha megnyugtat mi se így születtünk. Jó ha tudod az ember szinte minden életszakaszában, még az aggastyán korban is képes új dolgokat megtanulni. El kell sajnos fogadnod azt a tényt, hogy hiába szánja rá magát az ember bármekkora hegy megmászására is amint felér egy újabb még nagyobb hegyet fog látni. Te döntesz. Ez frusztrál majd téged vagy egy új és izgalmas kihívásnak tekinted majd!

pp

1
0
b3d képe

Próbálj meg lépésről- lépésre haladni. A Layout fülön elöször válassz ki egy alap kiosztást, majd utána a Columns részen add meg, hogy milyen elrendezésben szeretnéd az oszlopokat. A Suggest funkció aranyos, de felejtős. Az Artisteer szerintem eléggé korrekt de nem lehet mindenre felkészítve és nem szabad tőle mindent elvárni. Én letöltöttem a demóját, kipróbáltam de most inkább hogyanokat olvasok.

0
0
drgyz képe

Szerintem is nagyon jó program. az általa generált template-tel a sminkkészítés logikáját ismerem meg jobban. Arra világít rá, hogy mennyi mindent kell még megtanulnom. Már 3 portált sminkeltem ripsz-ropsz ezzel, az egyik itt látható, fejlesztés alatt áll, de a design-t nagy vonalakban mutatja: http://szukkulens.hu/

0
0
upszilon képe

Ugyanis van egy nagy hiányossága Drupal alatt eltünteti a menüpontokat.
Ez elég komoly hiba. Nem vettétek észre. Pedig így egyszerűen használhatalan. Szóval annyira nem kell azért megelégedettnek lenni vele. :-(

0
0
stewes képe

Én nem tapasztaltam ilyent.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

upszilon képe

Mutasd légy szíves a vele készült honlapodat.

Én kipróbáltam több lappal és megnéztem többféle böngészővel. Eltünteti. Írják is január óta az Aristeer fórumain többen. (Válasz, javítás még nincs.) Akkor neked mitől lenne jó?

0
0
stewes képe

Elönti a fórumot a mocskolódásod. Egyekünk sem adott hozzá ehhez a közösséghez pluszt, ilyeténképpen egyenlőek vagyunk. Magam is szóvá tettem törzslakó hangnemét. Ebben sem különbözünk. De nem fura, hogy engem még nem rótak meg ezért a többiek, csak téged? Gondolkozz el ezen!

Bocs, de az ebben a stílusban megfogalmazott kérdésedre nem válaszolok.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

upszilon képe

Jó, Ne válaszolj, de akkor miért válaszoltál? Gondolkozz el ezen.

0
0
drgyz képe

ezt írják:

*** Utilizing Menus
---------------------------------------
Please use the following steps to utilize menu style designed with Artisteer:
1. Go to Drupal Administer -> Site Building -> Menus (www.YourSite.com/?q=admin/build/menu)
2. Edit an existing menu or create a new one.
3. Go to Drupal Administer -> Site Building -> Blocks (www.YourSite.com/?q=admin/build/block)
4. Place menu into the "Menu" region.

NOTE: the "Menu" region can contain only a single menu, or none.

For more information please visit http://drupal.org/node/102338

Beállítottad?

0
0
Xaos képe

Kipróbáltam és tényleg nem rossz. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Eleinte rengeteg időt töltöttem el sminkek keresgélésével. Sajnos azt kell mondanom nagyon egysíkú volt a felhozatal, egyáltalán nem találtam az én ízlésemnek megfelelő kompatibilis sminket. (Ez alól talán a salamander skins volt a kivétel.)

Így viszont, hogy az ember maga állíthat be minden apró részletet, de leginkább a szerkezetet és a színkombinációt, nem kell kényszersminkeket alkalmazni.
Természetesen ez csak azokra igaz, akik hozzám hasonlóan nem tudnak használhatóan programozni, de szerintem még nekik is lényegesen gyorsabbá és barátságosabbá teheti egy weblap megszerkesztését.

0
0
venis képe

Én is ezt használom már egy pár weboldalt megcsináltam vele. Nekem is tetszik kezdetnek nem rossz de azért a saját sminkkészítés az igazi.
Ezek az oldalaim amit ezzel csináltam:

www.nrf.hu

www.papayendre.hu

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

hudnik képe

Sziasztok,

tudnátok abban segíteni, hogy Magyarországon ki forgalmazza az Artisteer programot. Szeretném megvenni, de a neten nem találtam senkit, aki forgalmazná.

Köszönöm!

0
0
aboros képe

1
0

-
clear: both;

hudnik képe

Köszönöm!
Ezt én is megtaláltam.
Én itthon szeretném megvenni, mert elég macerás ez valutás utalgatás plusz nem tudom mennyi lenne a postaköltség.

0
0
Balogh Zoltán képe

A licencet kell megvenned, mert amúgy simán letöltheted a programot és kipróbálhatod. Azt pedig emailben kapod meg. Aztán ugyan nem mindegy milyen valutában kell fizetni? Kártyaszám, lejárat CVV és csókolom. Kb 1 perc és legálisan a gépeden van cakkpakk.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Nincs mindenkinek a világon ilyen módon használható számlája. Pl. nekem se.

0
0

Nagy Gusztáv

Balogh Zoltán képe

Guszti, biztos vannak olyan konstrukciók, ahol ezt tényleg nem lehet megtenni. Sőt, biztos le is lehet tiltani, ha valaki úgy akarja, de nagy általánosságban, ha van egy folyószámlád és a hozzá kapott bankkártyád amit a sarki közértben elfogadnak, akkor avval ki lehet fizetni.

0
0
pp képe

A kérdés továbbra is az, hogy tudunk-e magyar forgalmazót a termékhez.

pp

0
0
aboros képe

ahogy zoli is mondja, manapság már nem küldik ki neked dobozba az alkcsit. tiz alkcsibol amit vettem az elmúlt két évben, tíznél az volt az eljárás, hogy emailben kaptam a regcsi kódot aztán csókolom. nincs postaköltség.

legtöbb helyen lehet paypallal fizetni, nincs valutás utalgatás, olyan értelemben, hogy nem neked kell átszámolni és kezdeményezni egy valutaátutalást..

nem vagyok könyvelő, hogy ezeket a tételeket milyen feltételek mellett lehet elszámolni, azt tőle kell megkérdezni, közösségi adószám biztos kell hozzá. ami amúgy ingyenes, kérsz kapsz.

baromira csodálkoznék, ha bármilyen, fizikailag magyarországon lévő hústéri boltban legálisan tudnál doboz artisteert venni. szerintem kizárt. (még olyan operációs rendszer is van, amiből nem tudsz magyarországon venni dobozosat, csak elektronikusan lehet kapni az egész világon, érted..)

végül akik ezt meg tudják mondani azok szerintem nem a fórumozók, hanem a szoftver gyártója.

0
0

-
clear: both;

gazsesz képe

Fizetés: Nem kell semmiféle valutás utalgatás, egy bankkártya elég sztem és kész. A számlát meg letöltöd és kinyomtatod. Ha cég vagy, akkor céges kártyáról fizess. Semmi humbuk, nap, mint nap fizetünk így a google-nak és a skypenak.
Program: Mennyire szép kódot generál? Később bele lehet nyúlni egyszerűen, ha valamit módosítani akarok?

0
0

Gazsesz

szantog képe

Nekem már volt "szerencsém" artisteeres csodát berhelni.
Aki tud rendesen sminkelni, annak enyhén szólva is öntökönlövés..

5
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.