Androidra optimalizálva

NetMajom képe

Sziasztok!

A weboldalt amit készítettem nem reszponszív! Mivel Flash tartalom is van rajta, ezért is, és más dolgokat is figyelembe véve lett az oldal olyan, amilyen. Most, felmerült a kérdés, hogy okos telefonon is jó lenne ha jól jelenne meg. A jelenlegi weboldalt átalakítani nem lehet, pontosabban a kérés, hogy ahhoz ne nyúljak. A fejemben két megoldás körvonalazódik:

1, Javaban készítek egy android appot, amit feltelepítve a weboldal egyes elemeit jeleníti meg, x módon elrendezve (ez már részletkérdés) viszont nem túl gyakorlatias, mert még akkor is ha tudják, az emberek nem fogják feltelepíteni az appot (az emberi lustaság, határtalan :))

2, és itt lenne jó pár hasznos ötlet, egy "külön" oldalt készíteni (pl.: mobile.jelenlegioldal.hu, vagy ha lehet akkor maradhat ugyanazon a domainen), ami a jelenlegi adatbázist használja, és attól függően hogy mivel nyitják meg, vagy a mobiloldal, vagy a normál nyílik meg. (Pl.: pár pizzéria mobil oldala nagyon tetszik, nincs túlbonyolítva, a legfontosabb adatok jelennek meg, lenyíló menük, stb...) Az én esetemben nagyon sok views tartalom van, főként azok jelennének meg a mobil oldalon is.

Szerintem nem egyedi a problémám, nagyon hálás lennék a tanácsokért!

Drupal verzió: 
wouhn képe

Van itt ez az oldal: http://sorozatportal.hu

Be van hozzá állítva a Mobile Theme modul, (de van még egy Mobile Switch modul is - ezt nem használtam), ami annyit csinál, hogy ha mobil böngészőt érzékel, akkor egy teljesen más sminkkel mutatja az oldalt. Az új sminket pedig úgy csináltam meg, hogy emberien nézzen ki ezen eszközökön. Én úgy vettem észre, hogy nem mindig tökéletes, de remélem kezdésnek segítettem valamit.

1
0
NetMajom képe

Megnéztem az általad megadott linkeket. Valószínű ez jó lesz, még nem volt időm részletesebben átnézni, de a leírás alapján nagyon tuti.. Köszi a segítséget..

0
0