Alapfogalmak

kuller képe

Sokáig gondolkoztam, hogy blamáljam e magam evvel a topikkal, de kénytelen vagyok, mert néhány alapkérdésre nem jövök rá magamtól:

A könyvek fejezetekből a fejezetek lapokból állnak. Ha csinálok egy GYIK gyűlyteményt, akkor azt várnám el, hogy a GYIK nevű könyben a megadott fejezetben jelenjen meg a lap. Azt is elvárnám, hogy a könyvek menüpont alatt a könyvek jelenjenek meg, az adott köny alatt a fejezetei és az alatt a lapok. Ehhez képest a "book" menüpont alatt a könyvlapok jelennek meg a beküldés sorrendjében. Ez több könyv esetén teljesen átekinthetetlenné teszi a menüpontot, úgy néz ki mintha a "valóságban" berohantam volna a könyvespolcomhoz, kitéptem volna minden lapot minden könyvből és összevissza beletettem volna a "book" feliratú dobozba a lapokat. Ember legyen a talpán aki megtalál bármit is. Ennek így kell működnie?

Az arhívumban ha rákeresek az adott dátumra, akkor semmi sem jelenik meg, hiába volt beküldött tartalom a megadott időpontban. Mikor kerül be valami az arhívumba?

Ha a queue modult kikapcsolom, akkor miért rakja a beküldött hozzászólásokat a moderációs queue-be?

Egyenlőre ennyi, de valszeg lesz még, üdv:Kuller

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A könyvekben valójában csak lapok vannak, és fejezetek nincsenek. Egy könyv tehát hierarchikusan elrendezett lapokból áll. Ezek kelthetik a 'fejezet' érzetét. Egy lap megjeleníti a tartalmát, majd minden gyermekét belinkeli. Minden könyv egy olyan lappal definiálható, aminek nincs szülője, azaz nem másik lap alá tartozik. Ha ezt a lapot magát nézed (pl. /node/123), akkor látod a könyvet. Ha egy adott taxonómiába tartozó nodeokat nézel, akkor összedobált lapokat látsz, igen. Mindkettőnek lehet értelme. Két példa itt: Drupal Kézikönyv (ez egy node), és a kézikönyv lapjai csökkenő időrendben (ez egy taxonómia oldal). Utóbbi csak azért van, mert készítettünk egy taxonómiát a könyvhöz, és betettük a lapokat abba.

Az archívumban mindennek meg kell jelennie, amit máskülönben láthatnak a felhasználók, teljesen valós időben épül fel.

A queue modult nem használtam, de attól tartok valamilyen beállítást bekapcsolva hagytál, mielőtt kikapcsoltad a modult.

0
0