Alapértelmezett és hiba oldal

crt képe

Sziasztok.

Két kérdésem lenne 5.0-rc1-es drupallal kapcsolatban:

1. A webhely beállításainál átírtam az alapértelmezett oldalt "kezdolap"-ra. Viszont, ha beírom kézzel: www.valahol.hu/node akkor az alap telepítési szöveget írja ki. Ezt ki lehet törölni valahol? Azt szeretném, ha ekkor is a kezdőlapot hozná fel.

2. 404-es oldalnak ezt állítottam be: www.valahol.hu/not_found és felvittem egy oldalt not_found útvonallal. Kiírja az oldalon található szöveget, viszont a jobb és bal oldali menük, tartalmak eltűnnek. Ez szándékosan van így, vagy nem állítottam be még valamit?

EIK: Zoli

crt képe

Sziasztok.

Elnézést, hogy újra kérdezem, de azóta sem jutottam dűlőre a fenti kérdéseket illetően. A 404-est meg tudnám csinálni a .htaccess átírásával, de ezt a frissítésekre való tekintettel nem szívesen tenném.

Plusz még egy: van a jobb, bal oldali és a középső tartalmi terület. A két oldalsó részen, ha létrehozok egy blokkot a súlyozással szépen tudom állítani a helyzetét. Viszont a középső tartalmi részben hiába van -10-re állítva a blokk, akkor is a végére helyezi.
Nagyon bénázok?

EIK: Zoli

0
0
pp képe

"A tartalom után a középső részben" lenne a helyes neve a régiónak. Meg tudod csinálni, hogy készítesz egy olyan sminket, amiben a tartalom előtt szerepel ez a régió (egyszerű kivág és másol), valamint készíthetsz egy olyan sminket, amiben van egy plusz régió, ami a tartalom előtt van.
Tehát mindenképen bele kell nyúlnod a sminkbe, a webes felületen ezt nem tudod megcsinálni.

pp

0
0