Ajax Chat (blueimp.net) integrálása Drupalra

norbi1988 képe

Sziasztok!

Kezdő Drupalos vagyok, nem rég hallottam róla, és mivel érdekel a weblapfejlesztés, rövid időn belül meg is barátkoztam vele. Nagyon tetszik, és szeretném minél jobban kiismerni. Elkezdtem egy saját honlapot, melyet egy internetes rádiónak csinálok, megtekinthető (egyenlőre még készülő/teszt üzemmódban) a http://www.tranceparadise.hu/newsite oldalon.

Problémám lényege az lenne, hogy szeretnék rá egy chat-et. Hosszadalmas keresés után a (blueimp.net) féle Ajax Chat mellett tettem le a voksomat, és az oldalon el is érhető a Fórum menüpont alatt. Azonban tanácstalan és kevésbé informált vagyok abban, hogyan tudnám a chat-et a Drupalba integrálni. Pontosabban úgy szeretném beállítani, hogy a honlapon regisztrált látogatók ugyanazokkal a hozzáférési adatokkal betudjanak lépni a chat-be is (valamilyen MYSQL vagy session, cookie megoldás). Létezik integrált változata például a phpBB fórum motorhoz, igazából ugyanazt a működési elvet szeretném elérni, csak a phpBB helyett Drupal-al összekapcsolva.

phpBB kapcsolatnál pl. csak a chat-hez tartozó custom.php tartalmát kellett módosítani az alábbira:

<?php
/*
 * @package AJAX_Chat
 * @author Sebastian Tschan
 * @copyright (c) Sebastian Tschan
 * @license GNU Affero General Public License
 * @link https://blueimp.net/ajax/
 * 
 * phpBB3 integration:
 * http://www.phpbb.com/
 */
 
// phpBB initialization:		
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = AJAX_CHAT_PATH.'../';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
require($phpbb_root_path.'common.'.$phpEx);
 
// phpBB session management:
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
?>

Ezen kívül a connect.php-ban az adatbázis kapcsolatbeállításait null értékre kellett állítani. Feltételezem, hogy Drupal alatt is valami hasonló formában nézne ki a dolog.

De sajnos nem nagyon találtam evvel kapcsolatban semmi információt, kész modul sincs tudomásom szerint hozzá. Viszont találtam egy működő megoldást példaként, ugyanígy szeretném megcsinálni én is a chatet. Az oldal megtekinthető a http://www.tarsandlove.com címen. Az oldal tulajdonosától is próbáltam már segítséget kérni, egyenlőre sajnos kevesebb sikerrel. :(

Lenne esetleg rá valami fajta megoldás? Segítségeteket előre is NAGYON KÖSZÖNÖM! És remélem megfelelő formában, jó helyre írtam mindent... Ha esetleg nem, akkor elnézéseteket kérem, és bocsi a regényért. :D

Üdvözlettel: Norbi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/ajax-chat/index.php?title=Custom_i...

Főleg, ha korrekt felhasználó és jogosultság kezelést szeretnél megvalósítani. Hosszú út áll előtted.

http://drupal.org/developing/modules
http://api.drupal.org

Sok sikert.

pp

0
0