Adsense modul beüzemelése

Anonymous képe

Üdv mindenkinek, nemrég kezdtem el próbálgatni a drupalt(ma), és lenne két kérdésem.
Az egyik, hogy az Adsense modulhoz milyen profilt kell beállítani (blokkok beállítása után)a működéséhez. Egyáltalán, hova kell írnom az adsense kódom? Installáltam a profile modult, az ok, egy hibaüzenettel kevesebb, de még mindíg kéri, hogy állítsak be valamit a profilnál.
Sajnos kevés az angolom ehhez, örülnék, ha valaki tisztán érthetően elmagyarázná nekem.

Köszönöm

Hojtsy Gábor képe

Én ugyan adsense modult még nem használtam, de nem hiszem, hogy a felhasználói profilok modulját kérné. A Drupalban tipikusan az adminisztráció » beállítások » alatt jelennek meg a modulok beállításai almenüpontokként.

0
0
Anonymous képe

There is no site owner Google Adsense Client ID defined. Please define a profile field, and select it below as per instructions, and enter a value for user id 1 as explained below.

0
0
Anonymous képe

Google Adsense Client ID Profile Field: *
This is the profile field that holds the Adsense Client ID for the site owner(s) as well as for site users who (optionally) participate in revenue sharing. You must enabled the profile module and create a new field for this.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Igaz, mégiscsak a Drupal profil modulja kell. Megnéztem neked a kódot. Úgy van elképzelve, hogy bekapcsolod a profile modult, annak a saját admin felületén (adminisztráció » beállítások » profilok) felveszel egy tetszőleges nevű és feliratú egysoros szövegmezőt. Lényeg, hogy az AdSense azonosítódat ebben fogod megadni a saját (1-es számú felhasználó) szerkesztési lapján a felhasználói adatoknál. Hogy ezt az AdSense modul is értse, annak a beállítási lapján meg kell mondani, hogy melyik profil mezőt hoztad létre erre a célra. Tehát miután megvan a profil mező létrehozása, az AdSense admin felület fel fogja ajánlani azt, ott is ki kell választani.

Ez elvileg azért van így megoldva, hogy bevétel megosztást (revenue sharing) lehessen megvalósítani a webhelyen megjelent reklámok, és az erre jogosult felhasználók között. Ez persze csak opció (mármint a revenue sharing), nem kell bekapcsolnod. De érdekes lehetőségei vannak mindenesetre, most látom, hogy megnéztem :)

0
0
bra képe

Megnézem minél hamarabb

0
0