Adminisztráció csak ?q= érhető el.

bmate képe

Egy kis segítségre szorulnék.
Pár éve fut egy oldal a szerveremen. Eddig nem használtam rajta rövid webcímeket, de egy pár hónapja beállítottam, hogy menjen az is. Frissen telepített Drupal 6.20 esetén be is tudom kapcsolni és működik is megfelelően.
Viszont a régi oldalamon sehol nem találom azt a lehetőséget, hogy be lehessen kapcsolni a clean-url-t. Pedig most már szeretném ott is használni.

Megkerestem az adatbázisban, hogy hol lehet bekapcsolni, és a variable táblában beállítottam a clean_url i:1; értéket, majd kiürítettem a cache * táblákat. El is indul a rövid webcím, hiszen ha felviszek egy új oldalt, akkor már rövid webcímmel is működik.

Egyetlen egy gondom van, mégpedig, hogy az adminisztrációs oldalakat csak úgy érem el, ha kézzel elé írom a ?q= részt is. Ha ráállok az adminisztráció menüre akkor látom, hogy a link helyesen a rövid címre mutat, tehát /admin ellneben ezt a hibaüzenetet kapom: Forbidden You don't have permission to access /admin on this server. Ha kiegészítem a ?q= résszel akkor elérem az admin felületet.

Ez vajon mitől lehet, és vajon hogyan tudom orvosolni?

Köszönöm: Máté

Drupal verzió: 
silversk8r képe

Szia
a .htaccess körül lehet a bibi, valószínűleg nem tartalmaz mindent amit kell. Próbáld meg admin felületen ki- és be-kapcsolni ezt a rövid webcím/Clean URL dolgot. Ha adatbázisban álíítod át, az nem biztos hogy elegendő a működéshez.

0
0
bmate képe

Szia!

Csakhogy úgy nem megy. Sőt ha az adatbázisban bekapcsolom, és után az admin felületen pedig kikapcsolom. utána nem tudom vissza kapcsolni. Elszürkül és nem enged semmit kiválasztani.
A .htaccess jó ötlet. Megpróbálom lecserélni egy gyárira.

Köszönöm: Máté

0
0
bmate képe

Sajnos a .htaccess csere nem oldotta meg a problémám.
Azért köszönöm.

0
0
silversk8r képe

a gyáriban alapból nincs bekapcsolva ez a funkció (ki van kommentelve). azzal is jól működnek a rövid url-ek az admin oldalalkon kívül?

ami még gondot okozhat:
Nincs véletlenül a drupal custom, includes, ... könyvtárai mellett egy "admin" nevű könyvtár/mappa? Ha igen, nevezd át és valszleg működni fog.

0
0
bmate képe

Valóban!
Átneveztem és működik. Hogy ez nem jutott eszembe, pedig egyszer egy OSCommerce-el is szívtam, de ott rájöttem mi a bibi.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Ez volt a gond.

Üdv: Máté

0
0
Pasqualle képe

az, hogy nem tudod bekapcsolni a rovid webcimeket az nem a Drupal hibaja hanem a szerver beallitasoke:
http://drupal.org/getting-started/clean-urls

0
0
bmate képe

Szia!

Több Drupal oldal fut a szerveremen. Mindegyiket tudom használni rövid URL-el, csak azokat nem amiket még az előtt indítottam be mielőtt a szervert beállítottam volna. Ha kell tudok küldeni linkeket is.
Sőt ez az oldal is megy, csak az admint és az alatta levő oldalakat kell kiegészítenem a ?q= résszel.

0
0