Admin menü

Anonymous képe

Hello!
Egy egyszerű kérdéssel állok itt:
Szeretnék létrehozni egy olyan blokkot, amit csak az adminok látnak, de nem olyan megoldással, mint ami be van építve. Tehát egy user, vagy egy anonymous ne is lássa a blokkot, szóval láthatatlan legyen. Előre köszönöm a válaszokat!

andrew képe

/admin/build/block
adott blokk beállításai között beállítod, h milyen csoport lássa, az adminoknak pedig csinálsz elötte egy külön erre használt csoportot és kész...

0
0
Anonymous képe

Öhm... Hogy érted, hogy külön csoportot adminoknak? Az ok, hogy beállítom a blokknál, kik láthatják... De nekem olyasmi kell, mint maga az admin blokk, amit CSAK az adminok látnak. Én vagyok a hülye, hogy nem értettelek, de mit értesz az alatt, hogy külön csoportot? Az admin már maga egy csoport, és ettől függetlenül más is fogja látni a blokk feliratot... Vagy nem?

0
0
Paal képe

Hol latsz te admin csoportot? Mert alapbol nincs ilyen... Van anonymous meg authenticated.
Az 1-es uid-os juzernek (gondolom ez vagy te) mindenhez van joga (kvazi rendszergazda, "root").
Hozz letre egy uj csoportot. A sajat beallitasaidnal csekkeld be, hogy te is ebbe a csoportba tartozol. Hozz letre egy uj Menu-t. Mozgasd at oda az adminisztracios menupont gyokeret. Keresd meg az uj menuvel megegyezo nevu blokkot. Allitsd be, hogy csak ez a csoport lathassa.
Ime...

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Anonymous képe

Köszönöm szépen, sikerült! :) Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem, de hát ez van... :)

0
0