admin lehet authenticated user?

ggabor képe

Lehet hogy nagyon bárgyú a kérdésem, de kérném válaszoljatok rá!

Bár másik fórumban már jeleztem, de föltenném a kérdésem másként is.
Korábban az oldalamon engedélyezve volt a user létrehozás admin elfogadás nélkül. Arra lettem figyelmes, hogy vki beregisztrált, majd az oldalamon keresztül (views_imageflow-n keresztül) nagy forgalmat generált. Mikor észrevettem, bannolni akartam. Ekkor ért a meglepetés: mivel megnéztem mely IP címről történt a regisztrálás, kikerestem és rákattintottam a tiltás gombra. Ennek hatására az én IP címemet bannoltam. Másik IP címről tudtam csak belépni és visszaállni.

Később az is feltűnt, hogy ha admin-ként belépek, a profil oldalamon az "authenticated user" gomb be van kapcsolva és nem is lehet kikapcsolni, mert a rendszer nem engedi. Nem tudtam mire vélni a dolgot, és máig sem sikerült megszüntetnem a problémát.

A kérdésem az: elképzelhető az, hogy vki beregisztrálja magát az oldalamra és olyan adminisztrátori jogokat tud szerezni, amivel az admin-t authenticated user-re tudja változtatni? És az elképzelhető, hogy Jelentésekben megjelenő IP címe bannolásokor az én IP címemet tiltja le a rendszer?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Den képe

Mindenki authenticated, ki bejelentkezett (éppen). Ha nem, akkor anonymous, vagy látogató.

Ha kijelentkezel, akkor nem leszel authenticated.

Ezek ilyen "virtuális" csoportok, azért, hogy jogrendbe illeszkedjenek és jogokat lehessen kiosztani nekik.

Érted már, miért nem tudod kivenni a pipát?

0
0
ggabor képe

Ez ennél bonyolultabb azt hiszem. Létrehoztam az admin/user/roles felületen 3 új csoportot, akiknek én adom ki mint admin a jogosultságokat. Továbbá a be nem jelentkezett és a bejelentkezett felhasználóknak is én adom ki a jogot, hogy mit érhetnek el és mit nem.

Olyan oldalon, ahol nem is hoztam létre ilyen csoportokat, meg sem jelenik a user/1/edit felületen a csoportválasztó. Ahol létrehoztam, ott természetesen van ilyen választó.

A gond az, hogy ez utóbbi site-on, mikor adminként belépek, továbbra sem mint authenticated user kellene hogy legyek, hanem admin. Legalábbis én így gondolom és így is emlékszem, hogy nem voltam bejelölve mint authenticated user. Ráadásul ezen az állapoton az sem változtatott, hogy újraraktam a drupalt. Ebből arra következtetek, hogy az adatbázisban van a gubanc, de azt nem tudom, hogy hogyan javíthatnám ki. Mindehhez jön még a másik fórumban szereplő gondom. Szóval továbbra sem világos mi történik.

0
0

ggabor

nevergone képe

anonymous user: névtelen látogató
authenticated user: azonosított felhasználó

Ez ilyen egyszerű, te akarod túlbonyolítani. Ha valaki meglátogatja az oldalad, és ott bejelentkezik érvényes felhasználóval, akkor ő mindenképpen "azonosított felhasználó" lesz, akár admin, akár nem, akár tartozik más csoportba, akár nem. Vedd úgy, hogy az összes többi csoport az authenticated user csoport részhalmaza, nem tudsz olyan felhasználói csoportot létrehozni, amelynek a tagjai nem lennének benne az "authenticated user" csoportban.
Ezért is mondta Den nagyon helyesen, hogy a két fenti valójában úgynevezett "virtuális csoport", amelyeket a rendszer automatikusan létrehoz, és aszerint sorolja bele a webhelyed látogatóit, hogy azok be vannak-e jelentkezve, vagy sem.

0
0
ggabor képe

Ok. Rendben van. Kipróbáltam azóta egy másik oldalon, létrehoztam egy új csoportot és hozzáadtam egy új felhasználót és így láttam, hogy kizárólag authenticated user-ként lehet létrehozni. Úgyhogy ezzel már nincs is bajom. De az alap probléma akkor sem változott, hogy nincs:

admin/content
admin/build
admin/settings
admin/user
admin/reports

menüm. Az összes gondolat csak azért merül fel ilyenkor az emberben, mert nem tudja a megoldást a problémára. Velem is ez a helyzet. Ezért értetlenkedek olykor, mert nem tudom a megoldást és minden felmerült gondolatnak próbál az ember utána járni, hátha az megoldja!

0
0

ggabor

szantog képe

A menük útvonalait beírva bejönnek? Mert ha az oldalakhoz nincs jogosultságod, akkor az 1-es usert újra kell építeni a user táblában.
A devel modult van fennt bekapcsolva? Akkor írd be a böngésződbe: /devel/menu/reset Ez újraépíti a menüt.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

ggabor képe

Mivel több problémából indult ki a gond, így egy másik fórumban is fut ugyan ez a probléma, de megoldás egyelőre nincs.

Megpróbáltam az általad írottakat is. A fenti commentben írt 3 kiegészítő modulhoz bekapcsoltam még a

4. Menu 6.16
5. Devel 6.x-1.20 modulokat. Update.php lefuttatása - hibajelentés nélkül.

Beírtam a böngszőbe //enoldalam.hu/hu/devel/menu/reset ... :

Rebuild menus
The menu router has been rebuilt.

The user is being redirected to http ://enoldalam.hu/hu.

Beírom, hogy ://enoldalam.hu/hu/admin és továbbra is csak ezt válaszolja:

Welcome to the administration section. Here you may control how your site functions.
You do not have any administrative items.

Mi lehet a gond???

PS: Első kérdésedre elfelejtettem válaszolni:
amikor egyesével beírom az útvonalakat, szépen megjelenik a kért oldal!
Úgyszintén az admin_menu -ben is helyesen jelenik meg.

0
0

ggabor

szantog képe

Ok, megyünk tovább.
Navigációs menüd ugye nincs? Ha nincs, akkor valószínűleg ez lett széttúrva. Nekem ugyanez volt tegnap, ugyan csak a tartalom beküldése menü bolondult meg, de az hasonló tüneket produkált, mint a tiéd.
Megoldás: http://drupal.org/node/550664#comment-2943972

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

ggabor képe

Mostanra jutottam oda, hogy megcsináljam amit a fenti linkben adtál ... és láss csodát: MŰKÖDIK :-))
Nagyon köszönöm a segítséged!

Estleg annyi segítséget, aki ugyan így járna mint én:

1. beléptem a phpmyadmin felületemre
2. rákattintottam legfölül az adatbázis táblámra (Adatbázis:ggabor_)
3. SQL linkre kattintás (SQL parancs(ok) futtatása a(z) ggabor_ adatbázison: )
4. bemásoltam a #19-es commentben leírtaknak megfelelően:
DELETE FROM `db_name`.`menu_links` WHERE `menu_name` = 'navigation' --> ezen csak ennyit változtattam -->

DELETE FROM `ggabor_`.`menu_links` WHERE `menu_name` = 'navigation' és

5. végrehajt.

0
0

ggabor

ludensjanos képe

Én tapasztaltam olyat, hogy ha az admin menu modul 3.x valamelyik alpha változatát tettem fel (már ne emlékszem, melyiket), akkor a user blokkban eltűntek az admin menük, és a tartalom részben ugyanezt a "You do not have any administrative items." szöveget lökte ki. Felül az admin menü által gyártott sávban megvolt minden. Nálam csak az segített, hogy visszatelepítettem az admin menu modul stabil 1.x változatát.

0
0

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)