Adatcsere két site között

macat képe

Üdv!

Meg akarom oldani, hogy 2 teljesen külön működő Drupal teljes node-okat tudjon cserélni egymás között. Ez a teljes node-ot jelenti. Az importált node-ot lehetőleg nodeként kezelje a rendszer utána is. Egy modulnak kéne ezt megoldania. Esetleg együtt is működhet más modulokkal (pl.taxonomy).

A Drupal.org-on átnéztem az idevágó modul kategóriákat, de egyet sem találtam ami alkalmas lenne.

Van ugye az aggregator, ami feedeket tud importálni, de az importálás nem teljes, és nem nodeként menti el. Teljesen másra való, bár kiindulásnak megvizsgáltam.

Tehát a feladat elég komplex szerintem. Remélem tudtok rá valami megoldást!

macat képe

Import / Export API

http://drupal.org/project/importexportapi

Lehetséges ezzel megoldani?

0
0
aries képe

Lehetséges lesz, ha elkészül.

Arra ne számíts, hogy egy node-ot csak úgy importálni tudsz. Rengeteg olyan modul van, ami a node tartalmát módosítja, kiegészíti. Ezeket az extrákat nem tudod majd exportálni.

Juteszembe, az aggregator2 mintha node-ként használná a feedek adatait.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
ingola képe

mi a megoldás, ha jól láttam aggregator2 csak 4.6-nál működik

0
0
aries képe

Van olyan, hogy aggregator_node és az aggregator2 (cvs). A kódjaikra pillantva mindkettő működőképes lehet 4.7-tel is.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Sajnos nem látszik, hogy mit akarsz.

Kérlek írd le a problémádat és ne a kitalált megoldásodat!
A problémádra adnak majd megoldás vázlatot, de az általad kitalált megoldást senki nem fogja helyetted megvalósítani. Mi dolgozunk te meg felveszed a nagy lét? ;)

Miért van szükség adatok duplikálására?
Hogyan működjön együtt más modulokkal pl.: a taxonomy?
Egy helyen fut a két site, vagy külön szerveren?
Ehez gyanítom modult kell fejleszteni, csináltál már ilyet?
(persze lehet nem, mert a problémádat nem ismerjük.)
Lehet neked og-kel, de lehet, hogy csak egyszerűen egy másik sminket kell ráhúzni az oldlara, vagy i18n modul kell, ha kétnyelvű site-ot akarsz csinálni.... szoval kevés az infó, hogy tanácsot, segítséget adjunk.

pp

0
0
macat képe

Nos, nem szeretném, ha helyettem dolgoznál. Feltettem egy kérdést, hogy általában foglalkozott már-e teljesen külön siteokon működő Drupalok adatcseréjévél.

Az adatok cseréjére van szükség, azaz, hogy egy node-ot könnyen megoszthassanak a hasonló oldalak. Pl. egy jó cikket áttehess egy hasonló oldalba. Ehhez, mivel általában a tartalmak csoportosítására a taxonomy használatos, szükséges lenne, hogy egyéb információkat is exportáljon a node-al.

Igen, tudom, hogy modult kell fejleszteni, Én azért tettem fel a kérdést, hogy találkozott-e már valaki kész megoldással, vagy olyan modullal, ami hasonlót csinál, és kiindulásnak jó lehet?

Én elindultam az Import/Export API fejlesztésének a lehetőségével. De ha valaki tud egyszerűbbet, akkor azt megköszönöm.

0
0
pp képe

Nos, nem szeretném, ha helyettem dolgoznál. Feltettem egy kérdést, hogy általában foglalkozott már-e teljesen külön siteokon működő Drupalok adatcseréjévél.

Félreértesz! A probléma az, hogy pontosan avval amit leírsz nem biztos, hogy foglalkozott volna valaki. (szerintem semmi értelme teljes adatcserére két szájt között, hisz pont erre találták ki az internetet, hogy ne kelljen minden lemásolni, elég ha hivatkozunk rá;))

Nemrég készítettem egy olyan modult, mely képessé tette a Drupal-t arra, hogy egy sima "desktop" programban felvitt adatokat egy xml-rpc interfészen keresztül egy gombnyomással be lehetett tölteni a Drupal-ba, tehát szinkronizálni és az interneten lehetett ezeket publikálni, keresni, miegyébb. Nyílván ezen a vonalon elindulva lehetne két Drupalt is így összekapcsolni.

Az adatok cseréjére van szükség, azaz, hogy egy node-ot könnyen megoszthassanak a hasonló oldalak. Pl. egy jó cikket áttehess egy hasonló oldalba.
Én értem, hogy ezt akarod, de ennek semmi értelme ;) Kérlek áruld már el miért van erre szükség miért nem hivatkozhatnak csak úgy egymásra az oldalak? Vagy ez egy szupertitkos dolog?

pp
(a kíváncsi.)

0
0
macat képe

Egyelőre nincs konkrét feladat. Egyelőre ez csak vizsgálat. Ha Drupal-Drupal között megoldott, akkor következő lépésben megoldható mondjuk egy collab-Drupal, vagy bármi más között is.
A szükségességét -elsősorban- én abban látom, hogy ha szigetszerű közösségeket építesz, akkor ugyanahoz a tartalomhoz más-más hozzászólások lehetnek a különböző site-okon. Sőt lehet, hogy az oldalakon nem is láthatja a tartalmat az azonosítatlan felhasználó, így a linkelés kevés.

0
0