Sziasztok! Másolatot szerettem volna készíteni a jelenlegi honlapomról. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnt, hogy a szolgáltatóm admin felületéről a biztonsági mentés szekcióból mentettem a honlapot egy aldomain alá.
Az adatbázisból is készítettem egy másolatot új névvel.
A settings.php -ba átállítottam az elérést.
A probléma az lenne, hogy ennek ellenére is a régi éles honlap adatbázisát használja... (Ha vmit javítok az az eredeti honlapon is javítódik...)
Megpróbáltam még, hogy a settings.php alján lévő link útvonalát is átjavítottam, szintén semmi.
Van ötletetek, mi lehet a baj, esetleg, hol máshol lehet még beállítani?
Fórum:
a settings.php-ban az
a settings.php-ban az adatbázis nevét átírtad?
Igen, az volt az első... :)
Igen, az volt az első... :)
Az aldomainbol elert oldal
Az aldomainbol elert oldal biztos, hogy a masolatodat hivja meg, nem a regi oldalt? Pl ha modositasz valamit az elesen, akkor az az aldomainen is azonnal jelentkezik?
Igazad van, nem a másolatot
Igazad van, nem a másolatot hívja meg...
Időközben megoldottam a lassúbb megoldással, a másolással... :)
De azért most már kíváncsi lennék, hogy miért a régi oldalt hívja meg és nem azt ami a settings.php-ben van...
nem tudom, hogy mi van a
nem tudom, hogy mi van a settings.php-ban, hogy csinaltal-e egy uj docroot-ot a masolatnak, szoval passz. az, hogy egy domaint melyik alkalmazas szolgal ki, az az apache vhost config-ban rejlik, ha ez, amikor letrehoztad az aldomaint nem tortent meg, akkor siman lehet olyan, hogy mind a valami.example.com es az example.com-ra ugyanaz a drupal telepites valaszolt.