Adatbázis megadása

dhegedus88 képe

Eléggé kezdő vagyok, minimális html és php tudással vágok neki a drupalnak és weboldalamnak.
Ott akadtam el, hogy 3 napja felraktam a drupal-t hogy kipróbáljam, xampp-al, localhost-on el is játszadoztam vele.
Aztán 2 napja megkaptam a webszolgáltatótól az emaileket, jelszókkal minden és a baj ott kezdődött hogy a Drupal csak símán elöjött bejelentkezési oldalával installálás nélkül és most ott tartok hogy valószínűleg nincs beállítva adatbázis, vagyis ha van, akkor még az amit a localhost-on létrehoztam. (ha ilyen lehet)
Mindent leszedtem a gépről és egy teljesen új drupal mappát csináltam. Semmi.
Próbáltam újrarakni a drupalt, de nem engedi.
Átírtam a settings.php-ben egy helyen, így:

* For a single database configuration, the following is sufficient:
* @code
* $databases['default']['default'] = array(
* 'driver' => 'mysql',
* 'database' => 'db28032_ifresco',
* 'username' => 'admin',
* 'password' => '*****',
* 'host' => 'localhost',
* 'prefix' => 'main_',
* 'collation' => 'utf8_general_ci',
* );
* @endcode

De arra is gondoltam, hogy nem ennél a parancssornál kellett volna átírni vagy még valamit megadni?

Sajnos már az elején el vagyok keseredve, remélem el tudjátok valahogy magyarázni, hogy értsem. A oldalam /drupal-os felülete bejön szépen, tudok állítgatni mindent, de az élő oldalon még mindig a webszolgáltató reklámja van.

Előre is nagyon köszi,

Dóri

kotaszlilla képe

Ezt a mondatot hogy érted?

„Aztán 2 napja megkaptam a webszolgáltatótól az emaileket, jelszókkal minden és a baj ott kezdődött hogy a Drupal csak símán elöjött bejelentkezési oldalával installálás nélkül és most ott tartok hogy valószínűleg nincs beállítva adatbázis, vagyis ha van, akkor még az amit a localhost-on létrehoztam. (ha ilyen lehet)„

Felmásoltad a localhostról a drupal telepítésed filejait a szolgáltatóhoz?

Ha igen, akkor hogyan hoztad létre hozzá az adatbáztist?
Ebben az esetben valóban a settings.php-ban kell átírnod, de a bemásolt sorok ki vannak kommentezve, egy kicsit lejjebb keresd meg ugyanezt a részt *-ok nélkül:

$databases = array (
  'default' => 
  array (
    'default' => 
    array (
      'database' => 'logi5',
      'username' => 'root',
      'password' => '',
      'host' => 'localhost',
      'port' => '',
      'driver' => 'mysql',
      'prefix' => '',
    ),
  ),
);

De nem tiszta, hogy ekkor hogyan látná a szerveren lévő drupal a te localhostodon lévő adatbázist.

Ha ez nem segít, akkor írd már meg légyszi, hogy hogyan is kerültek fel a dolgok a szerverre.

Üdv

1
0
dhegedus88 képe

Amikor megkaptam az adatokat a szolgáltatótól, ftp-n keresztül felraktam egy teljesen új,frissen leszedett drupal mappát a szerveren a httpdocs mappába.
beírtam az oldalam/drupal-t az url-be, de mivel már fel volt installálva egyszer, ezért nem kért semmit. Se felhasználónevet, se adatbázis nevet.

Igen, olvastam hogy a * nélküli részhez kellene beírnom, de egyszerűen nincs olyan. Már háromszor elolvastam oda és vissza. Megpróbálok leszedni egy teljesen újat.

0
0
dhegedus88 képe

Megtaláltam azt a sort, csillag nélkül. át is írtam, de egyelőre még semmi változás.
Igazából egyből a drupal telepítése után látnom kéne a megjelenést a weboldalon vagy kellene valamit jóváhagynom, jóváhagyatnom?

0
0
eager képe

Új drupal telepítése:

• a tárhelyszolgáltatód megadta az adatbázis felhasználónevedet, és a jelszót hozzá
  • azt is megmondta feltehetőleg, hogy milyen linken éred el az adatbázis adminisztrációs felületét
  • oda kell menni, bejelentkezni, megkeresni, hogy hogy hozhatsz létre egy új üres adatbázist
  • létre kell hozni egyet, és a nevet, amit választottál neki, lejegyezni (és itt a fórumon nem közzétenni)

utána:

• letöltesz egy tömörített drupal 7.16-ot a drupal.org-ról
  • kitömöríted
  • fontos helyesen értelmezni, hogy mi a szerveren a publikus mappa, vagy "document root".
  • odamész ftp-vel, és kiveszed az ott lévő egy db index.html-t. az volt a szolgáltató rekámja, ha ottmarad, bekavarhat.
  • fel-ftp-zed a kitömörített drupal-t úgy, hogy az index.php-ja pont ugyanabba a mappába kerüljön, mint ahonnan kiszedted a szolgáltató index.html-jét
  • utána kintről meghívod az oldalam.hu-t
  • az installert fogod látni, és sorban kérni fogja az adatbázis adatokat
  • akkor megadni a fenti felsorolásban használt adatbázis-infókat
  • a drupal telepítője belakja az adatbázist (telerakja magának mindenfélével, meg helyet csinál benne neked, hogy legyen hova elpakolnia majd a holmidat), és készen áll a használatra

Ezzel lesz egy vadiúj drupalod.

Ha a saját gépeden már megkezdett drupalt akarod viszontlátni a weben, akkor viszont keress rá a következő témára, sok infó van:

"webhely költöztetése", vagy migrálás

Lényege, hogy a drupal fájlok és az adatbázis összetartoznak, azokat szinkronban kell mozgatni.

A XAMPP-os adatbázisodat ki kell exportálni egy "dump"-ba, majd a felső felsorolásban létrehozott új üres adatbázisba beimportálni. Nem baj az sem, ha az új adatbázisnak más a neve, akkor jön be a settings.php a képbe valóban (mindenképpen ki kell tölteni, hisz a szolgáltatónál más az adatbázis felhasználó név is, meg a jelszava is, mint otthon).

Ott meg csak arra kell figyelni, hogy ott kell beírni az új adatbázis adatait, ahol már végetértek a szélén a csillagok (a csillagokkal jelölt rész "komment", nekünk embereknek szól oktató célzattal; a szerver az első olyan sort fogja nézni, ahol már nincs csillag)

3
0
dhegedus88 képe

A drupalt, ezek szerint tévesen egyenesen a httpdocs mappába töltöttem. Van ott egy olyan nevű mappa mint a maga a weboldal és ez tartalmazza többek között az index.html-t. Ide kéne raknom, jól gondolom?

Mert most külön van a drupal mappa és csak az index.html-t raktam át, és már nem a szolgátató reklámja jön be, hanem:

A webhely problémába ütközött a(z) http://ifresco-decoratie.nl/ http://ifresco-decoratie.nl/ lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.

Remélem nem baj, hogy a weboldal nevét így látjátok.

Nagyon köszönöm a türelmes válaszokat.

0
0
dhegedus88 képe

MŰKÖDIK, nagyon nagyon köszönöm!
El se hiszem.
3 nap után először fogok jól aludni. KÖSZÖNÖM!

0
0
Ramirez_hun képe

Örülök, hogy megoldódott, de azért ha másnak későbbiekben szüksége lenne rá. Két jól sikerült bemutató anyag a Drupal friss telepítéséről:
6: http://www.masteringdrupal.com/articles/drupal-6-telep%C3%ADt%C3%A9se
7: http://internode.hu/blog/drupal-7-telepitese-cpanel-tarhelyre-2011-01-05

0
0

- ad astra per aspera -