Sziasztok!
Telepítettem az Ad Classified modult. A taxonómiában létezik hozzá a szótár (neve Hirdetési kategóriák), benne főkategóriák és alkategóriák.
Van egy listám, amely szépen kilistázza a kategóriákat az alias-okkal, pl. valami.hu/classified/hirdetesi-kategoriak/fokategorianev/alkategorianev
A linkek rendben az egyes kategóriákba tartozó hirdetéseket listázzák, de az Ad Classified views alapján, én viszont saját magam szeretném kialakítani a nézetet (ne csak a cím jelenjen meg, hanem több adat az egyes hirdetésekből.)
A nézet kialakításával itt megakadtam: sehogy nem jövök rá, hogy hogyan kellene az argumentumokat beállítani, eddig minden próbálkozásom sikertelen volt, illetve az Útvonalnál mit állítsak be, hogy lecserélje a a "gyári" viewst. A mezők összeállítása már működik. Argumentum nélkül működik a Views egy Blokk formában egy másik oldalon, de akkor minden kategória ömlesztve jelenik meg.
Előre is köszönöm!
Remélem jól értelmezem amit
Remélem jól értelmezem amit leírtál, mert nekem egy kicsit kuszának tűnik...
Létrehoztál egy nézetet ahol a nézet típusa kifejezés (gondolom).
Hozz létre egy másik nézetet aminek a nézet típusa tartalom. Ebben állítsd be az argumentumot hogy a term id-je legyen, így az kilistázza neked a kifejezés alatt lévő node-okat (ha a sor stílus mező, akkor a node tetszőleges mezőjét meg tudod jeleníteni)
Tölts le a Views Custom Field modult és a kifejezés nézet típusú views-ban a mezőkhöz adj hozzá egy Customfield: PHP kód-ot amiben meghívod (views_embed_view) a node-okat listázó views-t, az éppen aktuális kifejezés tid-jével. (van a views-hoz egy olyan modul amivel views mezőt lehet hozzáadni, de nem tudom a nevét :)
Bizonyára másként is össze lehet hozni, ez egy lehetséges út (már ha működik, mert most nem próbáltam ki :))
A "gyári" views-os kérdésedet nem igazán értem (nálam nem csinál a Ad Classified modul views, bár lehet valami nincs bekapcsolva), de nézd meg, hogy cseréli le a taxonomy/term/% útvonalakat a views. Ott van a "gyári" views-ok közt.
...mit tudok: http://web.termuves.hu
Köszi, ezt ki fogom próbálni.
Az nem tűnik jónak, hogy közvetlenül adjam meg a term id-jét, hiszen a lényeg, hogy az éppen aktuális term-hez jöjjön létre a lista, lényegében az adott szótár bármelyik term-je lehet az. A linkből kellene tehát - feltehetőleg - kivenni a megfelelő argumentumot - ezért írtam be a pathauto-val létrejött url sablont, ahol a fokategoria és az alkategoria mindig más. Próbálkoztam az arg(3) és arg(4) értékekkel a php-kód alapján való argumentum kinyeréshez, de nem jött össze.
A "gyári nézeten" azt értettem, ami megjelenik, ha egy adott kategória/kifejezéshez tartozó tartalmak listáját kérem le. Ezt tehát tudja alapból az Ad Classified, (hogy ezt Views-sal képezi vagy másképp nem tudom.) Ezt a megjelenést szeretném felülírni.
Még egyszer megnézem, hogy a taxonomy/term/% működik-e, nekem nem működött, de lehet, hogy valami más beállítás nem volt jó a Views-ban.
Köszi a segítséget.
Csökönyi Ferenc
Az nem tűnik jónak, hogy közvetlenül adjam meg a term id-jét, hiszen a lényeg, hogy az éppen aktuális term-hez jöjjön létre a lista, lényegében az adott szótár bármelyik term-je lehet az. A linkből kellene tehát - feltehetőleg - kivenni a megfelelő argumentumot - ezért írtam be a pathauto-val létrejött url sablont, ahol a fokategoria és az alkategoria mindig más. Próbálkoztam az arg(3) és arg(4) értékekkel a php-kód alapján való argumentum kinyeréshez, de nem jött össze.
A "gyári nézeten" azt értettem, ami megjelenik, ha egy adott kategória/kifejezéshez tartozó tartalmak listáját kérem le. Ezt tehát tudja alapból az Ad Classified, (hogy ezt Views-sal képezi vagy másképp nem tudom.) Ezt a megjelenést szeretném felülírni.
Még egyszer megnézem, hogy a taxonomy/term/% működik-e, nekem nem működött, de lehet, hogy valami más beállítás nem volt jó a Views-ban.
Köszi a segítséget.
Csökönyi Ferenc
Nos, a megoldás pofon
Nos, a megoldás pofon egyszerű volt, csak jobban meg kellett érteni az argumentum működését.
Argumentum: Kifejezésazonosító/Alapértelmezés szerinti/Tartalomazonosító webcímből
Útvonal: classified/%
És tökéletesen működik.
Csökönyi Ferenc