Active Directory telepítése

informaciok képe

Elolvastam a readme.txt-t de sajnos pontatlanul van megfogalmazva.
Az AD servert helyezzem el a webszerveremen. Az hol van egészen pontosan?
Az xampp mappában, vagy a htdocs mappában?
Windows7, Xampp környezetben vagyok localhoston.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Webappz képe

Kicsit jobban körül kellene járnod a témát.
Ahogy már mások korábban leírták, előbb érdemes lenne, ha az általános informatikai ismereteidet bővítenéd, hogy utána könnyebben tudj kérdezni és ezt nem bántó szándékkal mondom.

Először is szerintem azt próbáld meg megfogalmazni, hogy milyen feladatot/problémát szeretnél megoldani és az alapján mi tanácsot tudunk majd adni, hogy a megvalósításához egyáltalán szükség van-e a Drupalra vagy sem.

Ha ez megvan és tényleg megvalósítható Drupallal, akkor segítünk abban, hogy milyen szoftver komponensekre, illetve környezetre van szükség, hogy az jól működjön, bár az lenne a legjobb, ha ez a környezet már adott lenne és a fórumozók elsősorban a Drupallal kapcsolatban felmerült problémákra szorítkozhatnának.

Active Directory-t még nem telepítettem, de ha jól emlékszem ahhoz mindenképpen egy szerver operációs rendszerre van szükség és ha jól tudom, akkor a Windows 7 az pont nem az, de lehet, hogy tévedek. Másfelől, szerintem az AD-val kapcsolatos kérdéseket valamilyen Windowsos portálon vagy fórumon próbáld feltenni, mert ez a kérdés szerintem oda tartozik.

0
0

Páldi Zoltán

Fabio képe

AD-t Windows szerverre lehet telepíteni. Ha otthon nyomulsz és van elég memória a gépeden, akkor a Windows 7-re tegyél egy VMWare-t, vagy Virtual PC-t és abban telepíts egy Windows szervert, majd arra az AD-t. Itt van egy MS Rendszergazda könyv, ami egyébként az MS-től is letölthető. Ebben a telepítés menete benne van. (http://www.fzolee.hu/download/index.php?dirpath=./Rendszergazda&order=0)

Ha már van egy szervered, akkor elindítod parancssorból a dcpromo parancsot, vagy a Star Menü/Felügyeleti Eszközök/Szerver telepítése parancsot, ami ugyanaz, mint a dcpromo.
Varázslót végigkattintgatod és mindenre defaultot választasz a végén lesz egy AD-d. (Arra nem térek ki, hogy éles rendszerben mire kell ügyelni, mert sok mindenre)

Utána felveszel az felügyeleti eszközökben megjelenő Active Directory Users and Computers menüpontban usereket.

0
0

Fábián Zoltán
www.fzolee.hu

Webappz képe

Köszi, de ha már LDAP kell, akkor otthon is inkább Linuxon telepítek egy OpenLDAP vagy egy Fedora/CentOS Directory szervert, picit olcsóbban jövök ki. :)

0
0

Páldi Zoltán

Paal képe

Mit szeretnél? Már korábban is kérdeztük...
Ha fogalmad sincs (pedig szemmel láthatólag, és ez nem bűn), akkor mit akarsz vele kezdeni? Csak mert tetszik, jól hangzik? ;) Ha így van, akkor hidd el, semmi szükséged rá!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

informaciok képe

privátban elmondom, hogy mit akarok

0
0
Paal képe

Gondolom nem, akkor meg miért nem lehet itt leírni, h mások is tudjanak tanulni belőle?

De írd, ha neked úgy jobb :)

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

informaciok képe

Ha elmondod másnak is, az nem baj, csak ne kerüljön ki a weblapra.
Remélem, hogy mellettem lesztek, hát elég merész vállalkozás, az biztos, nem mindennapi,
filmekben szoktak ilyenek lenni...

0
0