6.3-telepítése cjb.hu-ra

tejeskifly képe

Hali!

Én most szeretném telepíteni a drupaal 6.3-as verzióját egy cjb.hu tárhelyre.
Csak akadt egy két problémám. Először is nem tudtam totalcommanderrel feltölteni a .htacces nevű fájlt csak ha kivettem előle a pontot és utána nem tudtam visszanevezni sem. Majd telepítésnél a következő hibaüzeneteket kapom:

* Drupal telepítéséhez ./sites/default/settings.php fájlnak írhatónak kell lennie a telepítési folyamat ideje alatt. A fájl jogosultságok beállításáról további információ az online kézikönyvben található.
* A register_globals beállítás be van kapcsolva, de a Drupal ennek kikapcsolását igényli. A webhely nem futattható biztonságosan ha a register_globals be van kapcsolva. A PHP kézikönyv leírja, hogy miként kell megváltoztatni a beállításokat. (Jelenleg használatban: PHP register globals Bekapcsolva ('1'))
* sites/default/files könyvtár nem írható. A könyvtár létrehozására tett kísérletek nem vezettek sikerre, feltehetően jogosultság problémák miatt. A telepítés folytatása érdekében a könyvtárat létre kell hozni, a jogosultságokat pedig megfelelően be kell állítani, vagy gondoskodni kell arról, hogy a telepítő létre tudja hozni a könyvtárat automatikusan. További információ az INSTALL.txt-ben és az (angol nyelvű) online kézikönyvben találhatóak.

A kérdésem az lenne hogy ezeket hogy tudom megoldani. És azt is szeretném megkérdezni hogy szerintetek hova érdemes feltenni a drupalt. Azt már olvastam hogy extrára nem érdemes, cjb az jó?

crt képe

Szia.

A totalcommanderben a fájl menü attribútumok módosítása menüpontban átállítod:
- a settings.php jogait 666-ra
- a sites/default/files jogait 777-re.

A telepítés végeztével a settings.php-t vissza 444-re.

A ponttal kezdődő fájlnevek rejtett fájloknak számítanak unix jellegű rendszereken, ezért lehet, hogy felmásolta a .htaccess fájlt, csak nem látod.

A register_globals értékét a szolgáltató tudja megváltoztatni, illetve egyes helyeken lehetőség van saját php.ini állományban felüldefiniálni az értékét. Nem tudom a cjb engedélyezi-e ezt, Tőlük kell megérdeklődni.

Üdv: Zoli

0
0
tejeskifly képe

A .htaccess nem töltötte fel mer átviteli hibát írt ki

0
0