6.20 verzióra frissített Drupal hibája

sisi képe

Sziasztok!

Frissítettem 6.19-ről 6.20-ra, minden ment mint a karikacsapás, majd néhány modult is
frissítettem (wysiwyg, views, image). Úgy tűnt minden okés, de nem. Ugyanis ha új tartalmat akartam beküldeni, legyen az írás vagy oldal, akkor a Full HTML módban szerkesztett szövegbe beszúrt kép a mentés után már nem volt a helyén, azaz sehol nem volt, eltűnt. Megnézvén a régebbi tartalmakat, szerkesztéskor már nem volt egyik sem látható. FckEditort használok, eddig hiba nélkül. Próbáltam Filtered HTML-t is, kódokat gépelgetve, az eredmény ugyanaz. Az Full HTML-ben az IMCE segítségével tökéletesen látom a szerverre feltöltött képeket. Próbáltam úgy is, hogy TinyMCE-t tettem fel, eredmény ugyanaz. Visszatettem a frissítés előtti verziójú Image, majd wysiwyg modult is, eredmény ugyanaz. Mérgemben visszatöltöttem a frissítés előtt elmentett 6.19 drupalt, a teljes html könyvtárat, aztán az adatbázist is (milyen jó, hogy mentést mindig készítek), és minden rendben, a képek megmaradnak. Ötlet a hiba okára, esetleg másnak is voltak-e vele gondok? Jó lenne valami megoldás, mert ma még a gyereknek is a férjem főzött, ráadásul nem szeretek frissítetlen rendszert használni.

Sisi

Drupal verzió: 
pp képe

jó lenne tudni, hogy a Drupalon kívül pontosan milyen modulokat (verzióról-verzióra) frissítettél. Mint írod a Wysiwyg modult is frissítetted, lehet azzal van a probléma.

pp

0
0
sisi képe

Szia!

Már mondom is:
- wysiwyg 6.x-2.1 -ről 6.x-2.2 -re
- image 6.x-1.0 -ról 6.x-1.1 -re
- views 6.x-2.11 -ről 6.x-2.12 -re.

És persze a drupal 6.19-ről 6.20-ra.

Üdv: Sisi
Simon Orsi

0
0
sisi képe

van az ügyben, arra már rájöttem, hogy az fckeditorral nem stimmel valami. Feltettem a ckeditort, ezzel már szuperül lehet képet beszúrni (és el sem tűnik), viszont itt meg az a gondom, hogy a szövegek és a képek igazítása nem követi a mentés után azt, amit beállítottam. Ha középre, ha jobbra igazítok, akkor is csak balra igazítva jelenik meg minden, a sorkizárt mód sem megy.

Sisi

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ezeket én eleve nem engedem meg a látogatónak állítani. HOgy néz már ki egy weboldal, ahol bekezdésenként hol így, hol úgy van megadva az igazítás, a képek hol itt, hol ott vannak. Tipográfiai alapelv, hogy ilyet nem a tartalom beküldésekor, hanem a smink készítésekor döntjük el.

0
0

Nagy Gusztáv

sisi képe

mert a kérdéses oldal információs dolgokat tartalmaz, nem tudnak a látogatók sem regisztrálni, sem tartalmat beküldeni. A képek és szövegek jobbra-balra-középre elhelyezése pedig fontos lenne a kinézet szempontjából.

Sisi

0
0