5.3 update problémák

morcosmacko képe

Üdv.
Most frissítettem 5.3-ra, és egy furcsa problémám van. Eltűntek az oldalakba és bejegyzésekbe beágyazott képek. A képek nincsenek node-ként importálva, csak feltöltve a szerverre, és simán "img src=" alapon belinkelve. Ha beírom a kép saját elérési útját a böngészőbe, akkor "internal server error" hibaüzenettel jutalmaz.

A külön node-ként szereplő képek megvannak, azokkal nincs baj.

Az 5.3-ra frissítéssel egyidőben frissítettem az 'image' modult (és egy rakás másikat is (FeedBurner, GoogleAnalytics, Event, Lightbox)) is.

Tanácstalan vagyok. :(
Van valami ötletetek, hogy hol lehet a kutya elásva?

pp képe

azért leírhattad volna, hogy milyen modulokat frissítettél, miről mire.

De így nehéz segíteni.

0
0
ady képe

Nem lehet, hogy a frissítéskor megváltoztak annak a könyvtárnak a jogai, ahol a képeket tárolod? Vagy a fájloké? Vagy valóban a .htaccess fájl különbözik, és tiltja azt a könyvtárat. Persze lehet, hogy össze-vissza beszélek! :)

0
0
morcosmacko képe

No, igyekszem összeszedettebb lenni.

A jogosultságokkal szerintem nincs gond. A képek a /files illetve a /files/images könyvtárban vannak. Ehhez a telepítés nem nyúl. És ugyanezen könyvtárakban vannak a node-ként importált képek, és egy csomó *.pdf is, amikkel nincs gond.

A .htaccess az egy érdekes kérdés. A szolgáltatónál vannak tiltott kapcsolók, így aztán több minden ki van kommentelve belőle. De a rewrite-ok mennek, clean URL-eket tudja. Mindenesetre megpróbáltam visszatenni a régebbi .htaccess-t. Nem segített.
Hogy ne csak a levegbe beszéljek, feltettem ide az új .htaccess-t, lehet rajta csemegézni.

Ami a modulok frissítését illeti:
Google Analytics 5.x-1.2 --> Google Analytics 5.x-1.3
image-5.x-1.4 --> image-5.x-1.6
lightbox2-5.x-1.1 --> Lightbox V2 5.x-2.1
jquery_update-5.x-1.0 -- ez új, a Lightbox-nak kellett
? --> Event 5.x-1.0
? --> feedburner-5.x-0.5
(a kérdőjeleknél nem emlékszem az előző verzióra)

Most még este ha elaludtak a kölkeim, nekilátok alaposabban kísérletezni vele. De továbbra is szívesen fogadok minden ötletet.

0
0
morcosmacko képe

No, megvan.
Az image modul. Mafla vagyok, az előbb el is felejtettem, csak most utólag szúrtam be az updatelt modulok listájába.
Végigpróbálgattam minden modullal a downgrade-et, és az image modulnál ha visszateszem az 1.6 helyett az 1.4-est, újra minden szép.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a "privát letöltési móddal" van valami konfliktus, mert ha valamilyen más, általam kreált könyvtárba pakolom a képeket, akkor az 1.6-tal is rendben van minden.

Szóval ez megoldódott. Ha valaki úgy érzi, hogy nem tudta kiélni segítő szándékait, annak megsúgom hogy van másik problémám is. ;)
Köszönöm.

0
0