5.1-es drupal blog adatbázis átemelése 6.10-es drupal írás típusai közé

James53 képe

Sziasztok!

A következő a tényállás. Egy 5.1-es drupal blogjából kellene kiszednem a bejegyzéseket, és átteni egy 6.10-es drupal-ba, de ott már sima írásokkal valósul meg a blog, tehát ott az irásokhoz kéne beszurnom az 5.1-esből kiemelt blogbejegyzéseket.

Az öröm, akkor lenne teljes, ha a hozzászólások is megmaradnának.

Első körbe az lenne a kérdésem, hogy az 5.1-es adatbázisba mely táblákba kell keresnem a blogbejegyzéseket. A blogbejegyzéshez tartozó esetleges hozzászólások azok ugyanabban a táblázatban vannak, vagy külön táblába mennek? Ha külön tábla, akkor melyik?

A másik kérdéskör pedig a 6.10-eshez fűződik: milyen néven találom a táblát, ahol az írások vannak?

(ha a begyejzésekhez tartozó kommentek elvesznek az még nem nagy probléma)

Ha esetleg van vmi kiegészítő "útravalótok", amire külön figyeljek (karakterkódolási gebasz, bármi), azokat is szívesen fogadom :)

Köszi!

Drupal verzió: 
Pál úr képe

Lehet, hogy elborzasztó, de én csinálnék egy másolatot az adatbázisról (ez mindig jól jön), majd egyszerűen ezen a másolat másolatán addig frissíteném a rendszert, amíg 6.10-re nem érek vele.

Az 5.1 amúgy is nagyon nem up-to-date már, számos biztonsági kockázat van benne...

0
0
James53 képe

Bocs visszaolvasva tényleg nem egyértelmű a dolog, és nem mondtam, kettő külön honlapról van szó. Van egy honlap aminek a blogjáról (5.1) jópár bejegyzést át kell tennem egy másik honlap (6.10) blogjára, ami egyébként nem blog modullal van megvalósítva, hanem írás típusú bejegyzések egymásutániságával. Tehát az ötleted két okből sem jó számomra:
1 - két külön lapról van szó
2 - ha egy lap lenne is az egész, akkor sem változna át a blog típus soha rás typusra.

Ha nagyon egyszerű akarok lenni jópár ctrl+C, ctrl+V -vel is át tudnám tenni a blogbejegyzéseket, de szebb megoldás lenne, és talán tanulnék is belőle ha az egyik adatbázisából kiszedva raknám át a másikba.

Mindenesetre köszönöm a segítséged!

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

Nagy Gusztáv képe

a Feed API használatát is érdemes megfontolni. A régi honlapon (ha kell), csinálsz Views-el egy RSS csatornát, az újon meg a Feed API-val behúzod. Mint ahogy itt is megy a Planet drupal.hu esetén.

0
0

Nagy Gusztáv

James53 képe

Ez a "megkerülős csel" szimpatikus, mert így nem kell adatbázisba keresgélni, és a régi blognak van feed-je, így már azzal sincs gondom.
Amint időm engedi kipróbálom és beszámolok az eredményről!

Köszönöm!

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

eMeLA képe

Készítesz egy CCK tartalomtípust, a megfelelő field-ekkel.
Átmásolod a régi node, node_revision, és comments táblából a blogbejegyzésket és a hozzá tartozó commenteket. A node táblában átírod a type = blog értékékeket a CCK tartalomtípusod nevére.
A content_type_blog (ha jól gondolom ez a neve, ahol a tartalom van) átmásolod az adatokat, a content_type_ccktartalomtípusom táblának megfelelő új mezőibe.
Üríted a cache-t.

Ha jól írtam le, akkor megjelennek az új tartalomtípus alatt a blogbejegyzéseid.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Nagy Gusztáv képe

ajánlom inkább az import/export jellegű modulok keresését. (Pl. a Node Import)

A tartalmak egyébként a node kezdetű táblákban vannak.

0
0

Nagy Gusztáv