4.x Drupal és php5. Nem megy a session (sem :S)

khenrik képe

Sziasztok!
A problémám a következő. Egy közel 3 éve működő 4.x (asszem 4.5) Drupalt nemrégiben átköltöztettem php5 alá egy másik szerverre (aldomain-ként). Ment át minden, fileok és adatbázis egyaránt, így elméletileg minden ugyan olyan, mint az előző szerveren. Azonban több sebből vérzik. Első probléma a session. Akármilyen userrel lépek be, egy aloldalra való kattintás után azonnal kidob a rendszer. A session tábla csak 0-s uid-el töltődik fel, gondolom ez lehet a problémája.

hogyan tudnám ezt orvosolni? Illetve ha már itt tartunk, van-e arra bármilyen esélyem, hogy ebből az ősrégi DRUPAL-ból varázsolok valami frissebbet?

MInden ötletnek nagyon örülök, mert a régi szerveren ugyan még fut az oldal, de már nem sok van annak a gépnek hátra és örülnék, ha biztonságban lenne az oldalam.

Nagyon szépen köszönöm.
Henrik

gergely képe

a php ugyanugy van beallitva a masik szerverin is mint a mostani elesen? pl van a php-ban session modul engedelyezve?

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

eMeLA képe

Ugyanez volt nálam is egy 4.7.xx-os verzióval. Frissítettem 4.7.11-re (ha jól emlékszem ez volt az utolsó kiadott verzió), és utána rendesen lehetett belépni. Én azt ajánlom frissítsd addig a verzióig amelyik a legutolsó volt a szériában.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

khenrik képe

Sziasztok Urak!
Úgy történt, hogy miután felraktam ezt a fórumtémát, nem tudtam ülni a s***en és nekimentem a frissítésnek, lesz ami lesz alapon.
Kedves kis drupalomat áttoltam ugye az új szerverre (5ös php alá) majd lecseréltem a drupal fileokat 5-ös verzióra, upgradeltem az adatbázist és SIMÁN megy, minden gond nélkül. Egy két régi modult ki kellett pakolnom alóla, de egyébként semmi gond! Ráadásul régi szerveren latin-2, új szerveren meg UTF-8 és nem találtam karakterkódolási hibát sem.
Szal nagyon nagyon meg vagyok elégedve Drupal barátommal.

Igaz ami igaz, hogy hazárdíroztam, mert nem nagyon követtem a gyári upgrade leírásokat, de szerencsém volt.

Persze betartottam a legfontosabb kívánalmakat:

"Bízzál Istenben és mentsél gyakran!" :)

0
0