4.4 -ről 4.5 -re.. Fura tapasztalat.

csonti képe

Üdvözlet mindenkinek!

Vacilláltam, hogy most fórum témaként vagy cikként küldjem be, de nem akarok hülyeséget írni.
Nos, gondoltam, apgrédolok egyet 4.4-ről 4.5-re és a drupal.org figyelmes elolvasása (egyébként erről még nincs ott leírás!) majd a biztosnági mentések után belevágtam. felülírtam a régi fájlokat és beíhívtam az update.php -t.
Ezen az oldalon részletes információ van mindenről (érdemes végigolvasni) és az ott előírtak elvégzése után (két táblázat létrehozása) rákattintottam a "run upgrade script..." -re.
Az eredmény:

"Fatal error: Table 'test.locales_source' doesn't exist query: SELECT s.lid, t.translation FROM locales_source s INNER JOIN locales_target t ON s.lid = t.lid WHERE s.source = '%error: %message in %file on line %line.' AND t.locale = '' in includes/database.mysql.inc"

Mit csinál ilyenkor egy hozzám hasonló mókus, aki nem szeret veszíteni?
Dumpolja a locales táblát adataival együtt, egy külső szövegszerkesztőben átírja benne az összes localest locales_source -re, majd megeteti ezt a szövegfájlot a phpmyadminnal...
Ezután a locales dumpjából a create table részt ki kel másolni és átírni benne a localest locales_target -re és szintén megetetni a phpmyadminnal.
Még mindig nem kész..

hozzá kell adni a translation, locale, source mezőket mindkét fenti táblákhoz varchar típussal.
Na, most run install script...
Ezután már működik az új oldal, ha nem is bolondbiztosan...
(Nem csoda ezek után, hogy egyelőre nincs how-to erről a témáról a drupal.org -on, nem?)

Csonti

Hojtsy Gábor képe

Elméletileg nem kellene hibaüzenetet kapnod, amikor az upgrade szkriptet futtatod. A hibás SQL parancsból az látszik, hogy valamilyen hibaüzenetet akart neked kiírni, és ez nem sikerült. Különben ebben a helyzetben, ha a bűvészkedéseid helyett a 4.5-ös database könyvtárában lévő database.mysql-ből kivett részlettel létrehoztad volna a locales_source és locales_meta táblákat (üresen), az is megfelelt volna bőven.

0
0