2 szintű menü -> oldal lista -> oldal

airzsolt képe

Legegyszerűbb, ha megmutatom mit szeretnék (régi honlap, ez menne majd drupal alá):
http://www.felhout.hu/sikle/ford/fordtartalom.html
Erre az oldalra a menüből a "Siklóernyőzés -> Fordítások" menüponton lehet eljutni. Még nem látom át teljesen tisztán, de az az elképzelésem, hogy megcsinálom a drupál alatt a kétszintű menüt a fentihez hasonlóan, és ezzel párhuzamosan csinálok egy (taxonómia) kategóriát minden ilyen menüpontnak, amihez egy oldallista tartozik. A menü linkjét a kategória linkjére teszem, így rákattintva megjelenik ugye a lista. Ez így műxik is (gondolom), csak hogy lesz ebből még az is, hogy a bread crumb "Siklóernyőzés -> Fordítások" legyen, illetve ha ezen belül belemegyek az egyik oldalba, akkor ott is jó legyen a bread crumb. Egyáltalán jó úton járok, vagy ezt másképp szokták csinálni? Persze úgy "könnyű" lenne megcsinálni, hogy kézzel szerkeszteném a fenti oldalon lévő linkeket, mint eddig, de talán azt gondolom, hogy ez már egy tartalomkezelő alatt nem szokás.. :) Viszont nem lenne rossz, ha kicsit "ki lehetne színezni" ezt a tartalom listát, hasonlóan a fenti oldalhoz. Nem azt várom el senkitől s, hogy készen levezesse, csak pár ötletet, hogy kelljen túl sokáig fals vágányon haladnom.. :) Ha kell, még némi kódolás is belefér, bár a php-vel csak épphogy csak most ismerkedem (viszont 20 éve programozok C-ben :)

airzsolt képe

http://www.felhout.hu/sikle/ford/fordtartalom.html
(a fent beküldött kérdés szövegét már nem tudom szerkeszteni, ha beküldtem? vagy béna vagyok csak? :)

0
0
pp képe

Ha sikerült megértenem amit írsz, akkor már könnyedén meg tudod tenni amit akarsz:
Minden oldalhoz vegyél fel egy menüpontot, aminek a szülője a taxonomy listás menüpont. Ekkor jól fog megjelenni a breadcrumb is.

0
0
airzsolt képe

Köszönöm a megerősítést, és a további ötletet, ha elakadok kérdezek tovább.. :)

0
0
andrew képe

örülök, h van még szakmai ember a körben, pg.c2.hu -t is simán át lehetne nyomni drupal -ra, sokkal jobban menne mint a jelenlegi keretrendszerrel (bár alig merem így hívni)... mindenesetre kíváncsian várom mi lesz a felhout.hu -val, úgyis nyomonkövetem ;)

0
0
airzsolt képe

Üdv, ezzel most tényleg megleptél, csak így lehet, hogy túl magas lesz nekem a mérce, lévén hogy totál kezdő vagyok az egészben.. :) A pg.c2.hu-val kapcsolatban, talán már egyszer írtuk is a fórumon ezt, de ugye ott a lupuséknak inkább a saját fejlesztés reklámja a lényeg - bár ahogy elnézem a dolgokat, nem fog ott egyhamar semmi se változni. Visszakanyarodva felhout.hu-ra, szeretném minél hamarabb önjáróvá tenni, ebben jelen pillanatban még egy srác segít(getne), aki először a joomlat protezsálta (egy-két lapot csinált vele), de most azt mondja, hogy abban korlátokba ütközött (mondjuk ő se valami penge), így eldöntöttük, hogy drupal lesz. Időm az persze semennyi rá, így megfogadtam, hogy egy-két héten belül kész lesz.. :) Szóval kösz a bíztatást, ha valamit nagyon félre barmolunk, ne fogd vissza magad, szólj légyszíves..

0
0
andrew képe

nem hiszem h olyan magas lenne a mérce, menni fog az, én szurkolok :)

pg.c2.hu -val kapcs meg a fórumon már párszor megtárgyaltuk a dolgot, annó jó pár bizttech dolgot is javíttattam velük. nem túl fényes a rendszer, én nem villognék vele mint saját fejlesztés...

ami pedig a "félrebaromlást" illeti :) drupal -al eleve nem lesznek sztem ilyen gondok, ha vmi baj lehet akkor az a frissítések mulasztása vagy egyéb félrekonfig de az már csak szerver szinten... de ha olyat találok nem fogom vissza magam :) szólok...

0
0