2 Drupal egy domainre és egy aldomainre

Anonymous képe

Tulajdonképpen a címben elmondtam mindent. Van-e valami buktatója, tanácsos-e egy-egy drupal portált telepíteni mondjuk a valami.hu-ra és az akarmi.valami.hu-ra?
(Ráadásul különböző verziószámút...)

pp képe

Ha a dns úgy van beállítva, hogy minden nem létező aldomaint a fő domain-t kiszolgáló webszerverre irányítson, és ugyan az a smink van a két Drupalon beállítva, azok az egység sugarú júzerek akik elgépelik az aldomain címét kétségbe fognak esni. Én oktatási célból üzemeltetek így Drupalokat, és az első szívás után átállítottam a színét az oldalaknak és belevésettem a füzetekbe, hogy a "kék a jó, ha piros akkor elgépelted". ;))

pp

0
0
Anonymous képe

Ez jó. :))
Nálam valamelyest más a helyzet. A domain-en futó 4.7-es drupal voltaképpen blogként funkcionál, az aldomain-re pedig 5.3-ast tervezek, ami lényegében egy irodalmi portál lenne. Kevés átfedés volna a kettő között, de azt például szeretném, ha mondjuk nem kellene külön regisztrálni.
A két smink is teljesen más világ lenne. A felhasználók számára annyi lenne az érzékelhető összefüggés, hogy egy-egy link vagy menüpont mutatna a másik oldalra.

0
0
eMeLA képe

Van.
Így ahogy leírtad szerintem meg sem lehet csinálni :)
Bár lehet, hogy az a buktató, hogy én nem értettem meg mit akarsz :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Anonymous képe

Akkor megpróbálom hosszasabban leírni.
Adva van egy évek óta működő blog, ami a valami.hu-n drupal 4.7-et használva fut.
Most pedig elindítanék egy másik portált, de ha már van egy domainem, akkor minek menjek máshova, nem igaz? Tehát az akarmi.valami.hu alatt, 5.3-mal indulna egy irodalmi portál.
A két portál témaköre nem vág egybe, tehát várhatóan csak kevés régi olvasóm lesz kíváncsi például az irodalmi pályázatokra, és az új portálra toborzandó tagok közül sem sokan fognak a blog iránt érdeklődni. Tehát nem is szeretném azt, ha a két portálnak ugyanolyan lenne a kinézete, felépítése, stb. Mert azzal azt sugallnám, hogy ugyanaz a webhely, de én ezt még véletlenül sem szeretném.
Viszont nem vagyok egy programozó matematikus, tehát fogalmam sincs, okozhat-e a fent vázolt eljárás mondjuk (és elnézést, ha lámaságot írok) valami összeakadást vagy kavarást teszem azt a két adatbázisban. Ezért tettem fel a kérdésemet.
Mivel azonban számítok néhány olyan olvasóra, akiket mindkét portál érdekel, szeretném biztosítani számukra, hogy mindkettőre ugyanazon nickkel és jelszóval tudjanak belépni. Tehát ha valaki régóta olvasója a blognak, és most megihlette az irodalmi pályázat, akkor ne kelljen az új portálon újból regisztrálnia, hanem jöhessen a régi adataival, és léphessen be a drupalos azonosítójával, mint ahogy bármilyen más drupalos portálra, amelyik ezt lehetővé teszi.
És ha az irodalmi portál olvasója később felfedezi magának a blogot, ő is megtehesse ugyanezt.
Remélem, nem bonyolult. :)

0
0
Illyés Edit képe

Ha jól emlékszem, az alapcsomagban található Drupal nevű modulban benne volt ez a szolgáltatás. De sose próbáltam, nem tudom, hogyan működik, ha egyáltalán.

A "multisite", "táblák megosztása" szavakra érdemes rákeresni itt a Drupal.hu-n, gyakran előkerül a téma.

0
0
pp képe

Különböző Drupal-ok nem működnek így, nehogy megoszd a tábláidat!!! (Edit szerintem nem figyelmesen olvasta el a témaindító hozzászólást, vagy már próbált különböző verziójú Drupalokat működtetni és sikerült neki...)

pp

0
0
Illyés Edit képe

Valahol a Drupal.org-on olvastam régebben (nem találom a linket), hogy a users és users_roles tábla szinte alig változott az idők folyamán, és hogy különböző verziójú Drupalok esetén is meg lehet próbálni megosztani őket. Persze sokkal jobb, ha a kérdező előbb upgrade-el 5.x-re.

0
0
pp képe

Alapvetően a Drupal alkalmas arra amit írsz, a Drupal modullal. ;)) De mint ahogyan egy másik szálban írják a jövő nem ez, hanem az open-id. Ennek nem tudom, hogy van-e bakcportja 5-ösre. (azt hiszem van, de 4.7-ről érdemes lenne átálni 5.x-re, mert ha kijön a hatos akkor már nem lesz támogatott a 4.7. (pl. itt se válaszolunk a 4.7-hez kapcsoloódó kérdésekre ;)), ez azért nem igaz...)

pp

0
0
Webappz képe

Ha a szolgáltatód támogatja, hogy létrehozz aldomaineket, akkor simán megoldható.
Ahol a webtárhelyed van csinálsz két könyvtárat:
- drupal4
- drupal5

Ezután a régi drupalos dolgaidat átmozgatod a drupal4 könyvtárba, míg az újat már a drupal5be telepíted.
Azon a felületen ahol be lehet állítani, hogy melyik domain melyik könyvtárra mutasson ott beállítod, hogy:
- valami.hu -> drupal4
- akarmi.valami.hu -> drupal5

Ha neked nincs lehetőséged megcsinálni, akkor meg a szolgáltatódat kell megkérni, hogy csinálja meg.

Szerk.: Bocs, ezt egy szinttel fentebbre akartam

Webappz - http://webappz.hu

0
0

Páldi Zoltán

Anonymous képe

Köszi a gyors hozzászólásokat. :)

0
0
Anonymous képe

Telepítettem az aldomainre az 5.3-ast. Az egyik felhasználó, akinek már volt nickje a régi, 4.7-esen, megpróbált bejelentkezni, ami sikerült is neki, de nekem a naplófájlban a következő hibaüzenetek jelentek meg:

warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /USER/valami/valami.hu/aldomain/modules/user/user.module on line 368.
warning: array_fill() [function.array-fill]: Number of elements must be positive in /USER/valami/valami.hu/aldomain/modules/user/user.module on line 369.
warning: implode() [function.implode]: Bad arguments. in /USER/valami/valami.hu/aldomain/modules/user/user.module on line 369.
user warning: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1 query: SELECT DISTINCT(p.perm) FROM role r INNER JOIN permission p ON p.rid = r.rid WHERE r.rid IN () in /USER/valami/valami.hu/aldomain/includes/database.mysql.inc on line 172.

Mi a hiba?
Előre is köszönöm.

0
0