#1064 SQL hiba views kapcsolatok létrehozásakor

szantog képe

Adott Friendlist-ben a felhasználók közti kapcsolatot jelölő friendlist_relations tábla. Views-ban létrehoztam a kapcsolatot a Content Profile között, ekkor jött az SQL hiba.
Ahogy utánanéztem, ez a #1064-es hiba akár "ejnyebejnyeelcseszted" is lehetne, annyira általános, így rákérdezek, hátha valakinek ismerős.
Ezt a query-t gyártja a views, próbáltam vele játszani phpmyadminban, de sehogy nem sikerült eredményre bírni.

SELECT DISTINCT(friendlist_relations.rid) AS rid, users_friendlist_relations.name AS users_friendlist_relations_name, users_friendlist_relations.uid AS users_friendlist_relations_uid FROM friendlist_relations friendlist_relations LEFT JOIN users users_friendlist_relations ON friendlist_relations.requestee_id = users_friendlist_relations.uid LEFT JOIN node node_users ON .uid = node_users.uid AND node_users.type = 'nevjegy'
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Pasqualle képe

be tudnad masolni azt az SQL-t ami a views admin feluleten a preview gombra jon elo?

0
0
szantog képe

SELECT DISTINCT(friendlist_relations.rid) AS rid,
   node_data_field_profile_keresztnev.field_profile_keresztnev_value AS node_data_field_profile_keresztnev_field_profile_keresztnev_value,
   node_users.nid AS node_users_nid,
   node_users.type AS node_users_type,
   node_users.vid AS node_users_vid
 FROM friendlist_relations friendlist_relations 
 LEFT JOIN users users_friendlist_relations ON friendlist_relations.requestee_id = users_friendlist_relations.uid
 LEFT JOIN node node_users ON .uid = node_users.uid AND node_users.type = 'profile'
 LEFT JOIN content_type_profile node_data_field_profile_keresztnev ON node_users.vid = node_data_field_profile_keresztnev.vid

Ő az, egy egyszerű keresztnév lekérdezéskor a CP-ból.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Pasqualle képe

ok, ez ugyanaz mint az elozo, szoval nincs benne semmi views altal ertelmezett valtozo..

a hiba ez:

JOIN node node_users ON .uid = node_users.uid

amit elo lehet allitani ugy is, hogy a default displayben megadsz egy relationt amit egy masik displayen feluldefinialsz (torolsz). De itt inkabb rosszul definialt views kapcsolatokra tippelnek a friendlist modulban.

miert van szukseged arra, hogy a friendlist_relations legyen a view alapja? probald meg szerintem a "user" tablabol kiindulva elkesziteni a viewt. Tehat a "View type" mezot allitsd "User"-re amikor letrehozod a view-t.

0
0
szantog képe

Esküszöm, hogy ide írtam egy jó hosszú választ, lehet, hogy nem küldtem el??
Naszóval..
Alapvetően Felhasználókkal kezdtem el a views létrehozását. Sajna sosem azt a végeredményt kaptam, mint ami kellett, egész egyszerűen az argumentumot nem tudtam úgy belőni, hogy jó legyen.
Mára már kiderült: Nem az argumentummal szúrtam el, hanem a szűrőkkel.
A célom az volt, hogy argumentum alapján listázzam a különböző kapcsolattípusokhoz tartozó content profile mezőket.
Az SQL hibát ugyan nem sikerült megszüntetni (megpróbálok szerény angoltudásommal összehozni egy issue-t. ) viszont a szűrőkkel úgy tűnik, sikerült megoldani Felhasználó alapú nézettel.
Ehhez két kapcsolat volt szükséges:
Tartalom: Content Profile, majd (Content Profile) Relations: Requestee user Így az argumentumon a Requestee usert használva megkaptam, ami kellett. Még egy hibát elkövettem (úgy tűnik legalábbis ez is hiba volt) Miután nyersen, szűrők nélkül sokszor kapcsam meg ugyanazt az adatot, beállítottam a Distict-et Yes-re. Ez a szűrőknek is bekavarhatott, mert itt is rossz adatokat kaptam.
Tehát tanulság számomra: Nézet létrehozásakor előbb kapcsolatok konfigurálása, argumentum beállítása, alapszűrők beállítása + majd utána lehet még finomítani egyéb szűrőkkel, distinctel.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.