1 tartalomtípus több nyelven

uniquevisitor képe

Sziasztok!

Minden többnyelvű oldallal kapcsolatos infót elolvastam magyarul és belevágtam az angolba is, de a következőt csak félig tudtam megoldani:

Adott egy tartalomtípus, az oldal.

Létrehozom a magyar változatot és path modullal beállítottam a címét: /magyar
Lefordítom a tartalmat. Ekkor nem fogadja el útvonal álnévnek a /hungarian -t, indenképp a hagyományos node/12 szám formában menti.
Ezt sikerült a http://localhost/admin/build/path -en felülírnom, de jobb lenne, ha amikor a userek küldik be a tartalmat akkor ők tudják ezt megtenni. Ennek mi a módja?

Azt szeretném megoldni, hogy az domainben illetve az url-ben való nyelvi kód helyezése nélkül (hu.localhost vagy localhost/hu/ stb) is ezekhez a tartalmakhoz a drupal kezelőfelületének a nyelve is az adott nyelven jelenjen meg. Hogyan, milyen beállítással, modullal tudom ezt elérni?

köszönöm szépen

Drupal verzió: 
szato képe

Ha nyelvhez kötöd az útvonal álnevet, akkor csak azon a nyelven lesz elérhető. Tehát, ha magyarul nézed az oldalt, akkor elérhető a magyar álnév, de az angol nem. Ha jól van beállítva az automatizált útvonal álnév gyártása, akkor minden rendben - legyártja amikor lefordítod a tartalmat, de csak akkor lesz elérhető, ha az aktuális nyelven nézed (fordításnál nem azon a nyelven vagy ezért nem élérhető és node/NID-et linkel a Drupal).

0
0
uniquevisitor képe

Köszi, így már világos és tényleg :)

Az alap probléma azonban továbbra is fennáll, remélem arra is lesz ötlete valakinek:

Azt, hogy nyelvenként /magyar és /hungarian oldalon egy tartalom más nyelven jelenjen meg és ehhez váltsa a drupal rendszer nyelvét is meg tudom oldani a domain-be vagy az urlbe való nyelvi kód beszúrása nélkül?

Azzal a félmegoldással is kiegyeznék, ha a tartalom beküldésénél a beküldő kiválaszthatná a fő nyelvet ami domain/path formában hozza létre a tartalmat és az összes többi fordítás akár a domain/hu/path formában is létrejöhet. Jelenleg a tartalomnak nem tudok megadni alapértelmezett nyelvet, hanem magának a drupal rendszernek kell beállítani.

0
0
dj képe

az /admin/settings/language/configure oldalon a Útvonal előtagok nyelvi alapértelmzéssel beállítását javaslom. A nyelvlistánál ( /admin/settings/language ) a magyart alapértelmezetté tenni, aztán leszedni üresre a nyelvi előtagot és domaint is. A másik nyelvnél előtagnak beállítani, pl. angolnál -> en. Így működnie kell.

0
0

Üdv!
Dudás József

uniquevisitor képe

Köszi, igen így működik, de azt szeretném, ha egyik nyelvnél sem írná be az url-be a nyelvi előtagot, vagy fordításonként egy tartalomnál nem írná be. Azaz nem mindig a site alapértelmezett nyelvének előtagja maradhatna ki, hanem a tartalomnak lehetne megmondani, hogy annak mi az eredeti nyelve és annak nem lenne nyelvi kódja az url-ben.

Köszönöm szépen

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ez nem illik a Drupal logikájába.

0
0

Nagy Gusztáv

uniquevisitor képe

Köszönöm szépen, sejtettem. Ebben az esetben a nyelveket külön domain-ekre fogom bontani, remélem ez menni fog, vagy multisite lesz a megoldás.

köszönöm.

0
0