0-hoz közeli várakozási idő...

kalmarr képe

Szaisztok,

folytatom a fórumomat (http://drupal.hu/forum/debian-teszt-k%C3%B6rnyezet/15612)

Amit még nem pontosan értek a teszt környezettel kapcsolatban, ha egy alap D7-ről is van szó, hogy lehetne elérni teszt környezetben, hogy ha végzek egy lekérést vagy elküldést (telepítek modulokat, tartalmat készítek), akkor közel 0 legyen a várakozási idő?

Megszűnjön a homokórázás... pl: láttam pár olyan videot, ahol bemutattak egy két telepítést, szinte a 0-val volt egyenértékű a várakozás - esetleg trükk felvételek lehettek ;-).

Ehhez milyen "vas" kellene, vagy mi növelheti a várakozási időt (pl: kliens gép adat feldolgozása is lehet-e a lassító tényező)?
Esetleg mi a legoptimálisabb fejlesztői környezet (LINUX alapok) server és kliens oldalon? A sebesség (lassulás) feltérképezésére milyen mérő eszközök léteznek?

Várom a tippeket, hogy fejlesztőktől is kaphassak egy teljes képet :-)!

Üdv.

KALMI

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
pp képe

Ez messze vezet...

Kapcsold ki az update status modult, vegyél sok ramot, ne futtass sok programot és tedd a db-t ramdiskre vagy ssd-re.

pp

2
0
kalmarr képe

Tudom :-), de nem az a célom ezzel a fórum témával, hogy egy végeláthatatlan elmélkedést kezdeményezzek, hanem az hogy ésszerű keretek között és racionális alapokon létrehozzak valamit. Továbbá meg tudjak egy-két praktikát a fejlesztő környezetekről.

A sok RAM, miért kell (3-4GB körülire tippelek), mekkora mennyiségű memóriát használ fel egyáltalán D7-es rendszer? (Fontos, hogy a servert nem több ezer felhasználó nyúzza, hanem egy "sterilebb" környezetet alkotunk meg)

KALMI

0
0
szantog képe

php, mysql (d7-en különösen az innodb része) apache, különböző php kiterjesztések (apc, memcached) millió lehetőség, millió feladathoz, ráadásul a legtöbb beállítás erősen hardverfüggő.
Ezért nincs egzakt válasz. Guglizás, olvasás, próbálkozás, anyázás, szvsz nincs olyan, hogy kész fejlesztői környezet, mindig van mit rajta tekergetni.
Kiindulásnak teljesen jó NeverGone írása: http://nevergone.hu/blog/110819/tuningoljuk-fejlesztokornyezetet

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aruna képe

kalmarr képe

Igen, ilyesmi tippekre gondoltam :)

0
0