übercart nem-darabárú

fgabor képe

Sziasztok!

Tetszik a modul, kiválóan tudom kezelni vele a darab árukat, de van egy problémám. Van sztem elég sok üzlet ahol darabárú helyett nem-darabáruk vannak.

Pl. szög esetében akarok kg-ot venni, illetve függöny esetében métert. Hogy van mód arra, hogy ezt kezelni lehessen a rendszerben?

Cél az lenne, hogy van egy egységáram (függöny), pl 200ft méterenként, ebből rendelek 10,5 métert, ebből kapjak egy függöny árat, majd ezt nyomja tovább a kosárba.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
feor58 képe

Magam is találkoztam a problémával, a felvetés teljesen jogos. Nagyon ritka az olyan üzlet, melyben kizárólag darabárut értékesítenek (pl. műszaki cikkek boltja). Lehet a nem-darabárú kezelésére egyedi hókusz-pókuszokkal sikeres, vagy fél-sikeres megoldásokat kreálni, de ennek a termék-kategóriának az eladhatóságát Ubercart core szinten kellene kezelni. Nagyon örülnék, ha minderre tudnátok egy jó tanácsott adni.
Előre is köszi

0
0
Jenő képe

Mindkettőtöknek (fgabor, feor58) ugyanaz a valódi neve vagy valaki kamuzik, esetleg ...? Nem olyan lényeges, csak egy kicsit furcsa, mert nem Kiss Istvánról, vagy Kovács Zoltánról van szó.

0
0
fgabor képe

Hello!

Valóban látom utánanéztél a dolognak. fgabor = ifj. Fericsán Gábor, most végzős hallgató vagyok. Fericsán Gábor = apai szülöm, aki informatikai vállalkozó, programozó, meg sorolhatnám. Egy webáruházat csinálok, amihez az ő segítségét kértem, mert ezek már meggyőződésem bonyolultabb témák. Innen ered a közös név. Én felvetettem vmt, amit ő megnézett és tudtommal nem tiltja semmi, hogy esetleg hozzáfűzzön vmt, esetleg közelebb vigyen mást is a probléma megoldásához.

Mindketten itt érezzük az übercart komolyabb hiányosságát, ezért irányult a kérdés, hogy más esetleg hogy oldja meg az ilyet.

üdv

0
0
feor58 képe

off, lenyűgöz az a szellemi frissesség, amellyel képes vagy az elvarratlan szálakat összefogni és belecsapni a lecsó közepébe .....

Félretéve a mókát, utólagosan kérem elnézésedet és mindenkiét, akit mélyen megbántottam azzal, hogy ízléstelen módon, e fórumon, a Te fórumodon keresztül bátorkodtam reagálni fiam felvetésére. Utólag belátom, ormótlan hozzászólásom jogosan kelthetett ellenérzéseket a fórum látogatóiban. Ezennel megígérem neked, többet ilyen fordul elő, mert karakán, határozott fellépésed elriaszt a fórum további látogatásától.

Egyébként anno figyelmeztettem a nejemet, hogy a fiam névadása még sok-sok konfliktus helyzttet teremt majd....

Mellesleg az Ubercart modullal hogyan állsz?

0
0
Jenő képe

Nem gondoltam, hogy egy egyszerű kérdés ennyire érzékenyen fog érinteni. Nem állt szándékomban kellemetlenséget okozni senkinek sem, csak kíváncsivá tett a dolog.

Szerintem egy kicsit túlreagáltad a dolgot.
- A fórum nem az enyém
- A hozzászólásoddal semmi gond nincs
- Nem kell nekem ígéretet tenni semmire sem, nem tartozol felém elszámolással

0
0
feor58 képe

Azt hiszem ilyenkor szokták mondani, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna (persze csak ha valaha is voltál az).

Egyébként az eredeti felvetésről van véleményed?

0
0
pp képe

Lécci.

pp

0
0
feor58 képe

Ja, még annyit, hogy többed-magammal kreáltunk is egy megoldást erre, de első közelítésben nagyon egyedi. Most dolgozunk azon, hogy általánosítsuk valamennyire, ami néhány paramétert igényel. Tudtok abban segíteni, hogy ezen paraméterek ddefiniálását hogyan célszerű megoldani?! (A Bolt adminisztráció alatt egy újabb testreszabási elemként tervezem ezeket a paramétereket.)
Köszönöm

0
0
aboros képe

ami korántsem szokatlan, szintén szerencsére. :)

szóval itt: http://www.ubercart.org/forum/support/7096/change_quantity_label_length
kb pont erről megy a diskurzus, hogy mivan, ha nem "darabot" adok el, hanem "métert".. tulajdonképpen egyébként mindkettő "mennyiség" (quantity), ami pedig a rendszer szempontjából teljesen mindegy, hogy éppen méter e, kiló, liter vagy darab.

azt ajánlják neki, hogy használja a stringoverrides modult arra, hogy a megfelelő helyen a "darab" sztringet "méter" -re cserélje. nem olvastam végig a szálat, csak gyorsan kerestem egyet (30sec volt), mert szerettem volna, ha van itt valami előremutató is a sok offolás mellet. remélem van benne használható ötlet.

0
0

-
clear: both;

Nagy Gusztáv képe

itt nem csak a szavakkal van a probléma, hanem a típussal is. Hiszen a darab természetes szám, még a méter lehet valós is. Szerintem ez a nagyobbik probléma.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

És arra még nem is gondoltunk, ha valaki lyukat szeretne ásatni és az mondjuk -2,5 méter.

pp
(azt hiszem így alvás után indulhatnék a best hozzászólás forever címért)

0
0