Új régió hozzáadása

Bálint képe

Sziasztok!
Szeretnék új régiókat hozzáadni az oldalamhoz, amikbe majd tetszőleges blokkokat tehetek. Olvastam ezt az írást (http://drupal.org/node/29139), de ez alapján nem sikerült megcsinálnom. Hibaüzenetet kaptam az első lépés után. Remélem, tud valaki segíteni.

crt képe

Szia.

Pontosan mit csináltál és mi volt a hibaüzenet?

Üdv: Zoli

0
0
Bálint képe

A themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine nevű fájlban átírtam az alábbi részt:

<?php
function deco_regions() {
  return array(
    'right' => t('right sidebar'),
    'content' => t('content'),
    'header' => t('header'),
    'footer' => t('footer'),
    'idezet' => t('idezet')
  );
}
?>

A deco nevű sminket használom, így átírtam az elejét erre. Aztán hozzáadtam az új régiót, amit én idézetnek hívok.
Ezután ezt a hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Cannot redeclare deco_regions() (previously declared in /USER/babitsev/babitsev.hu/www/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine:28) in /USER/babitsev/babitsev.hu/www/sites/all/themes/deco/template.php on line 20

Ez van, sajnos már itt elakadtam. :( Egyébként, az vele a célom, hogy ezen a még készülő honlapon (http://apollo.intrex.hu/babitsev/) egy idézetet tudjak tenni a cím alá.

0
0
crt képe

Nem oda kell írni, hanem a saját sminked könyvtárában található template.php fájlba. Ha nincs ilyen fájl, akkor hozd létre.
Ezután az $idezet változóval hivatkozhatsz rá pl. a page.tpl.php fájlban.

Üdv: Zoli

0
0
Bálint képe

Bevallom őszintén, furcsállottam is, hogy miért nem a saját sminkemben változtatok, de így vettem ki az írásból, ezekszerint rosszul.
Most már van idezet nevű régióm, már csak azt nem tudom, hova kell írnom és mit a page.tpl.php-ben. És pontosan hol adom meg a régió pozícióját? Ha még ezekben is tudnál segíteni, nagyon hálás lennék!

0
0
crt képe

A pozícióját az fogja meghatározni, hogy hova helyezed el a page.tpl.php fájlban. Ha belenézel, akkor az alap régiókat a következő változók adják: $header, $sidebar_left, $sidebar_right, $footer_message, $content. Ezek helyzete alapján tudod elhelyezni a saját régiódat így:

<?php if ($idezet) { ?><div><?php print $idezet ?></div><?php } ?>

Ha pl. a fejlécbe szeretnéd rakni, akkor megkeresed a print $header-t tartalmazó sort és tetszés szerint elé vagy mögé beszúrod a fenti kódot.

Üdv: Zoli

0
0
Bálint képe

Beraktam a fejléc után, de nem ott jelenik meg, ahol én akarom. A cím alá szeretném tenni. A div-et kellene pozícionálni css-ben?

0
0
crt képe

Igen, innen már css, adsz egy id-t a div elemnek és az alapján pozícionálod.

Üdv: Zoli

0
0
Bálint képe

Köszönöm szépen a segítséget, sikerült megcsinálnom. :)

0
0