Új lehetőség a fórumban: fórumtémák követése

aboros képe

Kísérleti jelleggel megjelent egy új lehetőség a drupal.hu fórumban. Régóta emlegettük, hogy szeretnénk egyes témákat valamilyen módon anélkül követni, hogy hozzá kellene szólnunk. Gyakran nincs mit mondani, viszont érdekel, hogy "mi sül ki belőle". ;)

Egyelőre csak fórumtémákat lehet követni, az egyes témákat azok oldalán lehet követettnek jelölni.

követem ezt | drupal.hu
Uploaded with plasq's Skitch!

A friss tartalom nézet kapott egy új 'Követettek' fület, ahol értelem szerűen a követettnek jelölt témáid 'trackerjét' láthatod.

Friss tartalom - követettek | drupal.hu
Uploaded with plasq's Skitch!

Reméljük indulásnak megfelel, természetesen minden további véleményt, ötletet, fejlesztési javaslatot továbbra is szívesen fogadunk.

frissítés: változott a megjelenítés. követett tartalmaidat a látnom kell fülön találod. miért? ezért.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
zimbo képe

Ez egy klassz fejlesztés!

0
0
satya képe

Nagyon klassz feature, köszönöm!

0
0
nevergone képe

gyurex képe

Atom:) thx

0
0
asrob képe

Köszönöm, jó látni az újabb és újabb apró fejlesztéseket.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

Bálint képe

Szuper ötlet, nagyon király! Esetleg a megvalósításról egy-két szót? :)

0
0
nevergone képe

aboros képe

flag modult vetettük be, mert a bookmarks tool ;) speciális, a flaget meg tudjuk majd még másra is használni újabb flagek bevezetésével.
a trackarhez pedig csak egy új fület adtunk, relationship: flags: node flag, flagged by current user.. kicsit még a mezőit átrendeztük és beraktunk egy flag actions mezőt.

0
0

-
clear: both;

smile4ever képe

Szia,

el tudnád küldeni, hogy hogyan adtad hozzá azt a fület a trackerhez?
Szeretném használni az oldalamban ezt a funkciót, ha lehet.

Előre is köszi.

0
0
nevergone képe

Ha indítasz egy új témát a fórumban, ahol elmondod, hogy mit szeretnél (esetleg megemlíted ezt a témát benne), akkor könnyebben segítségre találsz, és másoknak is hasznos lesz.
Köszi! :)

0
0
smile4ever képe

azért nem nyitottam új témát. A flag modult már beállítottam, csak a user prfilba kellene megjelenítenem a követett témát.

0
0
nevergone képe

Én így hirtelen nem tudom, de nyugodtan indíts neki egyet. :)

0
0
wildface86 képe

Nagyon jó! Le a kalappal!

0
0
pp képe

Rövid eszmefuttatás:
Van a látnom kell fül, ami azért jó, mert ha valamilyen témához hozzászóltam, akkor látom, ha új hozzászólás érkezett. Ha követni akartam eddig egy témát, akkor csak hozzá kellett szólnom. Persze ha nem volt mit mondanom akkor ez elég szegényes megoldás. Ennek a kiváltására jó a követem fül.

Na most:
Nem lehetne a követem fül alatti tartalmakat a látnom kell-be beletenni? Nem-e lenne-e jobb-e ha csak egy fül lenne a kettő helyet? Hisz mindkettőt követem, mindkettőre külön klikkelnem kell.

pp

0
0
aboros képe

megpróbálom összemosni a kettőt de nem tudom, hogy menni fog e, 'vagy' kapcsolatot kéne beleraknom a nézetbe ráadásul úgy, hogy vagy a relationship, ha az nem él akkor meg argument, de ha a relationship él, akkor mindegy az argument. beteges. :)

esetleg:
a 'követettek' fül (page) helyett legyen blokk, amit a látnom kell fül tartalmi részébe rakok. ez elég pikk-pakk megy és végülis meg is oldja a problémát ráadásul így a követettek nem keverednek a látnom kellekkel, mégis egy oldalon vannak.

hm?

0
0

-
clear: both;

pp képe

Tetszik. Próbáljuk ki.

0
0
aboros képe

blokk kész, berakva a látnom kell fülhöz.
beta 2 :)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Most már csak azt kéne, hogy a látnom kellből kidobjuk azokat amiket követünk. ;) vagy ez bonyolult és ugyan oda vezettem vissza a problémát ahonnan elindultunk?

pp

0
0
aboros képe

kb ugyan oda igen, azt hiszem, de nincs lehetetlen csak tehetetlen. ;)
(érzésem szerint a látnom kellt is újra kell kicsit gondolni a követés lehetőségének fényében)

az a 'baj', hogy a 'fránya' flag mindent megkavar. valójában telejesen új távlatokat nyit (akár commenteket is lehetne flagelni vagy bevezetni 'ez a jó megoldás' flaget) viszont még nem sikerült időt szakítanom rá, hogy megpróbáljam az eddig használt argumentumokkal összemosni. ezt marhára nem itt akarom élőben kipróbálni (eddig csak kitt-katt kész volt a meló, mert tudtam már mit teszek). lehet az, hogy most így hagyjuk mondjuk hétfőig? nagy lenne. :) persze ha nem lehet, kikapcsolom (valaki kikapcsolja) a flaget és akkor nem zavar, kitesztelem rendesen lokál és akkor visszakapcsolom. melyik legyen?

0
0

-
clear: both;

aboros képe

például tök jó lenne, ha a látnom kell blokkba bekerülne az olyan téma is, amit követek és van még olvasatlan hozzászólása, másképp mi a bánat értelme van a látnom kell megnevezésnek vagy a követésnek, pláne a kettőnek együtt. :)
hu, ezt még csiszolgatni kell na.

0
0

-
clear: both;

Pál úr képe

... már csak a telhetetlenség kedvéért: nem lehetne csinálni neki egy blokkot?

Egyébként gratula a fejlesztésért!

P.

0
0
Vic68 képe

Szerintem is jó lett. Érdekelne, hogy nem lehetne e megcsinálni, hogy esetleg a változásokról/új hozzászólásokról küldjön egy e-mail-t?
Ha lehet, akkor érdekelne az is, hogy hogyan oldottad meg. Hátha tanulnék belőle valamit. ;-)

0
0
aboros képe

maga az értesítés. hogy ezt e-mailben oldjuk e meg az már egy másik kérdés. (goal vs feature:) az e-mailes értesítéshez mindenképpen további modul(ok?)ra lenne szükség, ami nem biztos, hogy a legjobb megoldás. rules modullal megoldható lenne, hogy új komment beküldésekor a flagelő usereknek e-mailt küldjön, nem tudom mennyire lenne erőforrásigényes ez és további dolgokat kellene beépíteni (pl mi van, ha én flagalek, de nem akarok e-mail értesítést, mert minek, úgyis itt esz a fene egész nap;)

notifications modul talán még jobban megfelelne a célnak, de ez megintcsak egy plusz modul, amire nem biztos, hogy szükségünk van.

a legkevesebb fájdalommal és munkával egy olyan megoldás járna szerintem, hogy views -al készítünk egy rss feedet a 'követett dolgaim' -ról, erre aztán fel tudsz íratkozni egy rss olvasóval. ez gyorsan megvan és semmi új modul nem kell hozzá. én először ezt próbálnám ki, aztán meglátjuk mennyire felel meg a célnak.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Egy komment beküldésére ráhúzott Rules nem túl erőforrásigényes, de ha gondolod, saját oldalaimon belül kipróbálhatom, és adhatok konkrét számot. A topichoz csak új flag kell a követem ezt mellé, mondjuk "Email értesítést kérek a hozzászólásokról". Innentől a rules létrehozása néhány perc.
Az RSS néhány hozzászólás követésére szvsz nem túl user friendly, a feedek karbantartása eléggé elbonyolódhat, ha akár csak 30-40 fórumtémát akar követni az illető.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

nem szálankét adok egy feedet, hanem egy feedet kapsz ami a követteteidet mutatja. vág?

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Így viszont +1. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Vic68 képe

OK, én is kipróbálnám, de hogyan is volna ez a Rules-ban megimplementálva?

0
0
aboros képe

próbáld megcsinálni, ha nem megy nyiss egy új témát és írd le hogyan próbáltad és mi nem megy.

0
0

-
clear: both;

Vic68 képe

Hát elakadtam a dologgal.
Nyitottam hát egy új témát neki. Ime:
http://drupal.hu/forum/nyomonk%C3%B6vet%C3%A9s-k%C3%A9r%C3%A9se-e-mail-b...

0
0
Laza képe

subscribe :)

0
0
rendszereto képe

Mivel nincs e-mail értesítés, nagyon jó ez a Követem blokk, viszont a hosszabb címeknél csúnya, ha nincs behúzással tördelve. Jó lenne úgy, ahogy az aktív fórumtémáknál megjelenik.

Egyébként nem is gondoltam, hogy egy ilyet csinálni ennyi munka. Gondoltam ez eleve a rendszer része.

0
0
nakos képe

Ez a lehetőség már nincs, vagy csak ügyetlenül keresek? :-(

1
0
csakiistvan képe

d7-be nem került ár sajnos, de többen hiányoljuk

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

nakos képe

Látom, sikerült megoldani a követést.
Szabad megkérdezni, hogy mi volt a megoldás (új modul vagy valami más?)

0
0
nevergone képe

Maradt a flag modul. Sajnos a frissítés közben akadt egy kis probléma, ezért elvesztek a régebben követett dolgok, viszont így visszakerülhetett a funkció. :)

0
0
csakiistvan képe

Az érdem sajnos nem engem illet, hanem Nevergonet és Aborost.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Sk8erPeter képe

Hali!

Először is - kicsit megkésve, de viszonylag új tagként - szeretném megköszönni a szolgáltatás bevezetését, nagyon hasznos.

Az AJAX-os kommunikáció eredményeként megjelenik a "Követettnek jelölve", illetve "Követés visszavonva" válaszüzenet, egy picit a jobb oldali sidebar mögé elcsúszva.
Nem tudom, ilyet itt szabad-e, de a következő CSS-módosítással (belehekkeléssel?) jól jelenik meg az üzenet, pont a megfelelő felirat (pl. "Követem ezt") alatt, ha a flag-message osztályt (a .flag-wrapperen belül egy ilyen osztállyal ellátott span-ben jelenik meg az üzenet) felülbírálod egy későbbi stílusszabállyal:

.flag-message {
  z-index: 111;
  left: -183px;
  top: 30px;
}

Remélem nem baj, hogy javasoltam, mint esetleges javítást, és még egyszer köszi.

0
0
Den képe

THX!

Tudnál egy shotot küldeni, hogy pontosan mi is a probléma?

0
0
Sk8erPeter képe

Szia!

Persze, itt a screenshot (Chrome 16.0.912.63-ban próbáltam, de más böngészőknél is fennáll a probléma), így néz ki jelenleg elcsúszva:
http://i.imgur.com/jc0Co.jpg
az előbb említett CSS-szabályok alkalmazása után (azt is bekereteztem, amit pluszban hozzáírtam) már látszik a felirat:
http://i.imgur.com/TSf4N.jpg

Így már a "Követés visszavonva" szöveg is látszik, ami jelenleg sajnos szintén eltűnik.
Amúgy köszi a gyors reakciót!

Üdv.:
Pete

0
0
Sk8erPeter képe

A témák követésének bejelölése után a jobb oldali "Követett dolgaim" blokkban alapértelmezettként 10 követett téma jelenik meg. Ez rendben is lenne, de én már több mint 10 témát követek, és sajnos még mindig csak ugyanaz az első régebbi 10 követett topic jelenik meg.
Ennek megoldására eltávolíthatók lennének ugyan a régebbi követettek, de nem kizárt, hogy érkezik hozzájuk újabb hozzászólás, amik szintén érdekelnének, ezeket a későbbiekben is meg tudnám tekinteni a /tracker/bookmarks oldalon.

Az esetleg nem lenne megoldható (ha szabad ilyet kérni), hogy inkább dátum szerint csökkenő sorrendben jelenjenek meg a témák, hogy az újabb követett témák is helyet kapjanak (vagy inkább megfordítva: hogy az újabb témák legyenek elöl)?

Akár megoldható, akár nem, köszi a választ előre is!

0
0
pp képe

Megfordítottam a sorrendet, így jó?

Igazából kéne lennie lapozónak és tovább linknek is(ami ha jól látom nem mutat sehova se, mert ilyen oldal nincs is... pedig a júzer adatlapjára lehetne egy ilyen fület varázsolni)

pp

1
0
Sk8erPeter képe

...a gyors intézkedést, respect!

Az AJAX-os pager tényleg nagyon jó lenne, de már ez is nagyon hasznos módosítás volt.
Még egyszer nagyon köszönöm!

Üdv.:
Pete

0
0