Összekavarodott karakterkódolás a mysql-ben

Anonymous képe

Sziasztok!
Van egy drupalos lapom, a www.kolcse.hu. 4.5.2-vel vittem fel bele tartalmakat, majd otthon a saját gépemre felraktam a 4.6-ost. Mivel elég jól működött ezt feltettem a webre, az eredményeként a tartalmak ronda kódolással jelennek meg. Szerintem az adatbázisban van a hiba, csak nem tudom, hogyan lehetne javítani? phpmysql-el nézve az adatbázistáblákat, hasonló rondán jelenik meg a szöveg mint a webes felületen, de otthon a localhoston is ez van, ott működik. Egyébként exportálva az adatbázist latin1-re állítja a táblák kódolását, ez lenne a baj? És hogyan lehet ezen segíteni?
gyrgyvrs

Hojtsy Gábor képe

Ha az otthoni gépről exportáltál adatbázist, és azt importáltad a szerverre, akkor magadra vess. Utf-8-ban kellene exportálni...

0
0
mggsm képe

de 2 napja küzdök az exportálással, és nem akar sikerülni... Ha megadnám a hozzáférést, valaki megnézné, milyen beállításom nem jó? Ha a kiszolgáló serverére az alap adatbázist rakom fel, minden ok. Ha az exportáltat, ez az eredmény.:

Fatal error: Duplicate entry '65d4eae7756b42b3c2b10e037cd9db37' for key 1 query: INSERT INTO sessions (sid, uid, hostname, timestamp) VALUES ('65d4eae7756b42b3c2b10e037cd9db37', 0, '80.98.247.106', 1118317629) in /USER/mggsm/mobilgaleria_hu/www/includes/database.mysql.inc on line 66

Nem értek hozzá, jól jönne egy kis segitség!

0
0

Papi

Anonymous képe

legfeljebb újra be kell lépned, nem nagy ügy. (chx voltam)

0
0
mggsm képe

Nagyrészt megoldódott a problémám!

http://dataglobe.hu/mobilgaleria

Mit kellene tennem, hogy az ékezeteim megjavuljanak? Ebben esetleg valaki tudna segíteni?

0
0

Papi

chx képe

hát olvasd el a válaszát.

0
0
mggsm képe

Ha értettem volna az ott leírtakat, megoldottam volna...

0
0

Papi

Hojtsy Gábor képe

Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mivel exportálsz, és mivel importálsz, olyan programot, hogy "phpmysql" én nem ismerek, pedig ezt írtad. Így csak általános tanácsokat lehet adni...

0
0
Anonymous képe

Szerintem phpMyAdmin-ra gondolt. A windows-os változatában létezik export funkció. Az ékezetek sajnos egyhamar nem javulnak meg, nekem is hasonló problémám van. A Mysql verziótól is függ.

0
0
Anonymous képe

A mysqladminnal csinálj egy exportot utf8-al(otthon), include opcióval. Kapsz egy "csúnya szövegfilet". Ürítsd ki a táblákat a serveren pl. phpmyadmin segítségével, majd ugyanitt sql "parancssorban--szövegdoboz" tedd be a szövegfile tartalmát. Csak a táblákra vonatkozókat!!
Vagy töröld a táblákat a serveren az adatbázisban. (Előtte export utf8 create opc.-val.-otthon.) Majd sql futtatása a serveren a szövegfile tartalmát használva; de csak a táblákra vonatkozó részt.

sz_a

0
0
Anonymous képe

Melyik mysqladminnal? Hogyan?
A sima mysqladmin (linux alatt) nem igen rendelkezik export opcióval! A mysqldumppal csináltam mentést, ott a default character set-et latin2-re változtattam, ez nem tudom, beválik-e.

0
0