Összecsukható felfedett szűrők!

osimester képe

Üdv Mindenkinek!

Segítséget kérnék szűrők megjelenítésével kapcsolatban. Van egy oldalam, ahol több szótár szűrőit is külön csoportokba szétszedve checkboxok segítségével jelenítek meg. Elég sok van, egy 1680x1050 felbontásnál is gördíteni kell az oldalt.

Szeretnék helyet megtakarítani, de mindenképp meg kell mutatnom mikből lehet választani.

Eddig, amerre nyomoztam: a tartalomtípusoknál a szótár kifejezéseket csoportokba lehet tenni a cck segítségével és össze lehet csukni ezeket a csoportokat. Ez helytakarékos lenne és elegáns is.

Megnéztem, hogy a nézeteknél betöltődik az a script, ami az összecsukáshoz való. A gond, hogy a a kifejezések csoportja kicsit más (fieldset helyett div van, legend helyet label), illetve a css osztályok sem kerülnek be.

A célom csak az hogy helyet takarítsak meg és ha lehet egy kicsi eleganciával tudjam a szűrőket checkbox-ok segítségével megmutatni.

Van valakinek ötlete, akár azzal kapcsolatban amerre nyomoztam, vagy más megoldás irányában?

OSI - Köszönöm a segítséget!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

ez a te modulod, lehet fieldset is, deafult becsukva akár http://drupal.org/project/better_exposed_filters

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

osimester képe

Köszi a segítséget, használom is ezt a modult, de nem jöttem rá hogyan lehet a checkbox-ok csoportját becsukott állapotba állítani.

Kérlek adja valami beállítási támpontot. Lehet kiböki a szemem a beállítási lehetőség, de nem találtam meg eddig.

0
0
csakiistvan képe

nekem itt van, views-2.x

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

osimester képe

Nekem nincs ilyen beállítási lehetőség ha felveszek egy szűrőt. A views-om 2.16-os verziójú és nincs. Letöltöttem újra a drupalról és felmásoltam. Leszedtem a 3.0-ás views-t is, de abban sem láttam.

A better exposed filters-ből az 1.0-ás van. Létezik, hogy régebbi verzióban benne volt, itt pedig nem?

0
0
osimester képe

Egy kódi megoldást találtam a neten. Egy preprocess segítségével tudom összecsukottra állítani a szűrőket, de így a szűrőket egy fieldset alá veszi. A preprocess kódja:

1. function honnia_preprocess_views_view(&$vars) {
  2. if ($vars['exposed']) {
  3. $element = array(
  4. '#title' => t('Filter'),
  5. '#collapsible' => TRUE,
  6. '#collapsed' => TRUE,
  7. '#value' => $vars['exposed'],
  8. );
  9. $vars['exposed'] = theme('fieldset', $element);
  10. }
  11. }

Ez a megoldás egész jó, de érdekelne, hogy az egyes szűrőket külön-külön nem lehetne-e összecsukni?

0
0
szantog képe

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

osimester képe

Ez a theme.inc, ami ezt a preprocess-t tartalmazza a views 3.0-é. Kipróbáltam azt is, de abban sincs ilyen beállítási lehetőség.

0
0
szantog képe

Hát ilyet összekattintgatni nem fogsz. Saját, smink, saját preprocess implementáció, és le kell szépen kódolni. Copy-paste sem fog menni, mivel senki nem tudja, milyen filtereid, milyen views elnevezéseid vannak, pláne nem melyik filtereket, hogyan akarod csoportosítani.
Már ez a preprocess lehetőség is óriási, régebben ilyet csak úgy lehetett csinálni, hogy valahogy sminkrétegből eltüntetni az nem kellő filtereket, és saját formban létrehozni, kvázi emulálni a filter formot és a viselkedését.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

osimester képe

Ennyire még nem tudok, merek belemászni a kódba. Ahhoz még sokat kell tanulnom.

Szimplán ha felteszek egy szűrőt, amiben X kifejezés rejtezik, azt össze lehessen csukni, mint a cck-ban. Csak azt szeretném elérni, amit a "csakiistvan" belinkelt fentebb.

Gondolom neki nem kézzel módosított views-a van, hanem valamelyik 2.x-es verzió. Létezik, hogy abban benne van a collapsible beállítási lehetőség, de a frissen letöltött modulban már nincs?

Nem feszegetni akarom a dolgot, csak érdekes ez az "anomália", feltéve ha érintetlen verziót használ.

0
0