Életciklusok

ubuntus88 képe

Üdv kedves közösség!
A munkaadóm oldala, amely igen nagy látogatottságú, szeretnénk az oldalt kicsit javítani, a jelenlegi körülmények közt kissé kinőttük az oldalt, nagyjából rendszeres 3-7 naponta összeomlással küzdünk, a látogatottság csak nő, a szerveren meg egyre több erőforrás kell. Én vagyok az oldal 3. fejlesztője, és olyan hibák vannak az oldalon, a fizetéssel kapcsolatos modulokban, amiknek a felfedezése napokig tart mivel nem én írtam, és -rossz szokás szerint- nincs doksi sem. Szóval arra gondoltam ez úgy ahogy van katasztrófa, ha minden hibát ki akarnám javítani, tovább tartana, mint újat írni, csak ez nem lenne 100%-os eredmény, és szerintem nem lenne jelentős a gyorsulás.
Szóval mindenképp újra szeretném írni az oldal -nem szeretném, de kell- csak azt nem tudom D6, vagy D7? A D7 felé hajlanék, de csak a D6-ot ismerem egy kicsit. Szóval el kéne kezdenem a D7-hez veszettül tanulni, ami nem gond, de úgy érzem a munkaadómat, és a másik fejlesztőt csak úgy tudom meggyőzni a váltásról, ha a D6 support ideje lejárófélben van. Jelenleg 6.22 alatt megy -döcög- az oldal, ezt szeretném a legújabb D7-re migrálni.
Na túlragoztam, szóval mi alapján határozzák meg a támogatási idő végét, és mikor jár le a D6?

Drupal verzió: 
nevergone képe

A Drupalból mindig az utolsó két főverzió támogatott hivatalosan, ez jelenleg a 6.x és a 7.x. A jelenlegi tervek alapján jövő augusztusban megjelenik a Drupal 8.0, amely egyben a 6.x sorozat támogatásának a végét jelenti.

Én a helyedben nem építenék már 6.x-re alapuló oldalt, és nem csak a támogatás megszűnése miatt.

1
0
ubuntus88 képe

„Én a helyedben nem építenék már 6.x-re alapuló oldalt, és nem csak a támogatás megszűnése miatt.” Kérlek ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben. Szükségem volna egy kicsit több ismeretre mint az újabb jobb.

0
0
nevergone képe

Egyrészt te is láthatod, hogy a Drupal 6.x-nek hivatalos egy (csúszás esetén másfél) éve van. Vagyis akkor kezdhetsz bele abba, amibe most kellene, és nem biztos, hogy sokkal több időd lesz, viszont a munkát kétszer kell megcsinálnod: most és akkor.
Másrészt pedig az újabb tényleg jobb: A felszínen és a motorháztető alatt is annyi minden változott (szerencsére jó irányban), hogy nem éri meg Drupal 6-al kezdeni új fejlesztést, ha csak nincs valami mindent felülbíráló indokod. Továbbá az újabb fejlesztésű kiegészítő modulok szinte csak Drupal 7-hez jönnek ki, ahol van 6.x-es verzió is, ott szinte egy helyben toporognak a hibajegyek és a javítások, mert aki tudja, az inkább a Drupal 7-et tolja.

2
0