Ékezetes betű helyén: "?"

Anonymous képe

Sziasztok
A problémám a következő: Az oldalamon bármifél ékezetes betű helyén "?" jelenik meg. Tehát nem csak az úÚőŐűŰ-kel van baj, hanem minden ékezetes betűvel. Gondolom valahol be kell állítani a kódolást, csak nem tudom, milyenre és hol. Remélem, tudtok segíteni.
Előre is köszönöm

UI: Az oldalam reklám néküli, bérelt hostingon van, tehát a reklám karakter kódolása nem lehet hiba.

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A Drupal HTTP fejlécben küldi, hogy utf8 kódolást használ, és sok smink meta HTML elemben is ezt állítja be. Egyrészt valami módosított smink is lehet a ludas, másrészt valamilyen káros szerver beállítás...

Mint mond az oldal megtekintésekor Firefoxban a jobbgombos menüben a View Page Info (nem tudom magyar Firefoxban hogy hívják)?

0
0
Anonymous képe

Nem lehet, hogy az adott fájl forrásának a kódolása más? Én jEdit-tel szoktam szerkeszteni a smink fájlokat, és megnézem, hogy UTF-8 kódolású-e a forrás, mert ha nem, és te beleírsz ékezetes dolgokat, abból bizony ákom-bákom lesz az oldal megjelenésekor.

Üdv, Pali

0
0
Anonymous képe

A smink page fájlának (csak ebben van kódolási meta adat) megnéztem, mi van írva, iso-8859-1 volt, amit módosítottam utf-8 -ra. máshol nem találtam semmilyen utalást a kódolásra, pedig a 4.7.3 verzióban minden fájlban kerestem a kódolási beállításokat
illetve a theme page.tpl.php fájlában van utalás egy bizonyos $head változóra, aminek nem találtam az értékét sehol. De hiába módosítottam, nincs eredménye, ha Firefoxban megnézem a kódolását (ahogy mondtad, a tulajdonságokkal) kiírja az utf-8-at és az iso-t is. De a legfőbb probléma: nem tudom módosítani a meta adatokat, hiába írom át a jelenleg használatos smink ide vonatkozó fájlában, hiába írom felül a tárhelyen lévő fájlt akárhányszor, a forrás megnézésekor, minden úgy marad, ahogy volt. Hát ez van, és nem tudom miért..

0
0
Sogat képe

Általában akkor lesz ilyen jelenség, hogy ha iso-8859-1 az oldal kódolása, a bevitt tartalom meg iso-8859-2.. szóval átállítod iso-8859-2-re akkor jó lesz?

0
0

Az élet egy szar játék, de kurva jó a grafikája!