Áttetsző menüsor

Nildi12 képe

Sziasztok!

Kezdő drupálos vagyok és egy áttetsző (%-ban megadható) legördülő menüt szeretnék, de nem találok. Olyanra gondolok, mint az alábbi link alatt található kb 50 %-ban áttetsző felső legördülő menü:

http://demo.symphonythemes.com/index.php?theme=alphorn

Előre is köszönettel

Drupal verzió: 
Fórum: 
dj képe

akkor az a legegyszerűbb, ha készítesz egy 50% átlátszóságú ( de jó lesz az 5-10% átlátszóságnak, mert különben zavaró ) képet és azt adod meg háttérnek.

0
0

Üdv!
Dudás József

Nildi12 képe

Köszi, de a legördülő menü háttere nem lehet kép, mert elvonná a figyelmet a menü-szövegről. Úgy szeretném, mint ahogy a link alatt

http://demo.symphonythemes.com/index.php?theme=alphorn

lévő oldal jobb felső részén lévő legördülő menüknél. (Navigation, Colors, Layouts) Amikor legördíted, akkor a menüszöveg is látszik és az alatta lévő háttérkép is. (kb 50%-ban, de lehet, hogy más arány) Ha már adott az áttetszőség, akkor a % már csak beállítás kérdése.

Biztos van rá valamiféle megoldás, csak még nem vagyok elég gyakorlott ebben.

0
0
hron84 képe

Khmm... khmm... amikor valaki keprol beszel, akkor a formatumrol beszel, es nem arrol, hogy Maya Gold-ot kell a hatterbe berakni. Van egy fogadasom, hogy egy 50% atlatszo PNG kepet senki meg csak eszre sem venne. Vagy egy egyszinu, az oldal szinevel egyezo kepet se nezegetne senki orahosszat.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
Nildi12 képe

Köszi, megpróbálom. Látod ennyire kezdő vagyok, de majd alakulok.

0
0
dj képe

mit szeretnél és mit nem ;)
Ha tényleg ennyire kezdő vagy, mint lejjebb írod akkor érdemes elmerülni a css rejtelmeiben, tulajdonképp ez nem is drupal kérdés. Kb. úgy kell egy ilyennek nekimenni, hogy kiválasztod a témát, ami funkciójában megfelelő számodra. Ilyen szempontok a kellő mennyiségű blokk, menü, stb. Ha ez megvan akkor magad szabhatod testre az egész kinézetet. Jelen esetben megkeresed a legördülő menüt szabályozó id-t vagy osztályt, és a stílus fájlban átírod a háttérre vonatkozó részt. Képnek létrehozol egy - hogy a példádnál maradjunk - 5px X 5px méretű #314252 színű 10% átlátszóságú képet, és azt adod meg háttérképnek. És akkor még csak elindultunk a megvalósítás felé vezető úton, mert az ilyen képek általában két színből állnak, az egyik az alapállapotú hátteret adja a másik az aktív kurzor hátterét, igaz nem a te példádban. Hogy milyen képet KELL PONTOSAN csinálni azt a témában fellelhető háttérképből tudod kipuskázni.

0
0

Üdv!
Dudás József

lviktor képe

Nekem már vagy egy legördülő menü csak az egérrel rá kell kattintani hogy lenyiljon, és nem igazán jövök rá hogy mit kellene estleg a css-ben vagy valahol máshol módosítani hogy ez így működjön http://drupal.unsoft.hu vízszintes menü. Egy függőlegest már csináltam nice menu modullal az működik, kis módosítást el is végeztem rajta. Ez a vízszintes menünek automatikusan kellene működnie és még nem tudtam rájönni mi lehet a baja. Elnézést hogy ehez a témához írok, de hátha tud segíteni valaki.

Viktor

0
0
dj képe

menüpontot nyitottá kell tenni.

0
0

Üdv!
Dudás József

lviktor képe

Köszönöm a segítséget, tényleg csak nyitottá kellett tennem. Pedig ezt már régebben más menüknél használtam, de azt hittem itt nem ez a probléma, meg úgy emlékeztem hogy ki is próbáltam és nem működött de az biztos más smink alatt volt, ezek szerint mert így működik:-)) Köszönöm még egyszer. Szép napot

0
0