Áttállás (frissítés) Drupal 5-ről 6-ra!

biggabo19 képe

Sziasztok.

A téma amint azt a címben is említettem: "Áttállás (frissítés) Drupal 5-ről 6-ra!".
Tudom ez a téma már eléggé ki van mesézve, de most határoza el magamat, hogy az oldalamat átviszem 6-os alapra. Találtam is jó leírást (http://banki.iaeste.hu/frissites_drupal6#comment-37), és még sok mindent. Azonban az oldalamat lementettem gépemre, beüzemeltem az XAMPP webszervert. Az adatbázist beimportáltam, a settings.php állományt megfelelően módosítottam, hogy az fusson gépen is. Azonban, mint azt vártam volna, hiszen ezeket a lépéseket, már jó pár alkalommal sikeresen végeztem el, MOST NEM!
Nem tudok rájönni, hogy a következő hiba mire utalna, mert nem értem az OKOT!
A hibaüzenet a következő lenne:

Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
localhost
01/31/09 21:05:19
Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.6

Azaz, az oldal lokális gépen való beüzemelésének lépése is sikertelen, pedig fontos lenne, hiszen ezen szeretném letesztelni a frissítést, mielőtt azt élesben a szolgáltatói webszerveren végzem el.

Lehet, hogy kicsit analfabéta a kérdés, de már lefáraszt. Nem tudok rájönni. Kérlek ha tudtok segítsetek.

Üdv nektek.

Fórum: 
eMeLA képe

Ugyan nem válasz a kérdésedre, de próbáld ki a EasyPHP-t (a XAMPP helyett) . Nekem bevált. Egyszerű telepíteni. Akkor fut, ha elindítod.
http://www.easyphp.org/

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

biggabo19 képe

Gondolod a lokális webszerver lehet a gond. Vasárnap megnézem majd, de kösz a javaslatot. Jelzek, ha sikerült.

0
0
biggabo19 képe

Szia. Valóban ez is jó webszerver lokális gépre, azonban lenne egy kérdésem. Mégpedig, hogy az xampp esetében megszokott, hogy a mysql adatbázis elérésére, a phpMyaadmin, és ennél fogva a settings.hph ben milyen jelszót kell beállitani, mert ezt sehol nem találtam. az xampp esetében a security lapon ezt meg lehetett teni, de az easyphp esetében konfigurációs lapot, vagy címet nem találtam, így az adatbázis kapcsolatot nem tudtam létrehozni. Kérlek segíts benne, mert nem találtam, vagy elmentem mellette.

0
0
eMeLA képe

Nekem a phpMyAdmin felület a http://localhost/home/mysql/-ról érhető el (a Configuration->phpMyAdmin link nekem alapból nem jó helyre mutat).

Itt a Privileges gombra kattintva tudsz felhasználókat hozzáadni. Én itt az interenetes tárhelyhez létrehozott felhasználó/jelszó párost szoktam újra létrehozni, így felmásolás után nem kell átírni a settings.php-t.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

biggabo19 képe

Kösz szépen, így már világos. Igen és bemásoltam a www mappába a mysql-t és az állományaimat mappástól és onnan futtatja. Kösz még egyszer.

0
0
Paal képe

Ha eltávolítod a .htaccess-t a drupal gyökeréből a lokális szerveren, akkor sem megy? Olyankor szokott így elszállni, ha nincs engedélyezve, vagy valamilyen másik modul, pl. a mod_rewrite

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

biggabo19 képe

Köszi, igen eltávolítottam a könyvtárból és fut, semmi gond. Azonban a kérdésem a továbbiakban az lenne, hogy ha ezt kimentettem máshova a .htaccess fájlt, akkor a frissítést követően ezt vissza kell másolni, vagy csak egyszerűen marad a Drupal 6 felmásolásakor az abban szereplő .htaccess fájl. Gondolom utóbbi esete kell, de gondoltam megkérdezem.

0
0