Állandó hiba

jarobert képe

Sziasztok!

Kezdő drupalos vagyok és elég sietősen kell beállítanom egy rendszert ezért fordulok okosabbakhoz.
Minden oldalon megjelenik a következő két hiba piros keretben:

* „WEB:/Apache/mlgsz/drupal/sites/files/filefoa189” nem menthető el, mert „sites/default/files/languages/hu_8582a244f490b74610256ab428690e24.js” célkönyvtár nincs megfelelően beállítva.
* „WEB:/Apache/mlgsz/drupal/sites/files/filegoa189” nem menthető el, mert „sites/default/files/languages/hu_8582a244f490b74610256ab428690e24.js” célkönyvtár nincs megfelelően beállítva.

A másik dolog amivel küzdök a képgaléria.
Ennek a beállításánál Images->Files and sizes->Image file settings ablakban mindig piros a kép alapértelmezett útvonala és ezen az oldalon a fenti piros hibaablak is kibővül ezzel a két sorra:

* sites/default/files/images könyvtár nem létezik.
* Hiba miatt a beállítások elmentése sikertelen.

természetesen a könyvtár létezik.

Az lehet e gond hogy az apache webszerver root könyvtára csak az WEB:/Apache/mlgsz-re mutat, itt van a jelenlegi weblap amit le kell cserélnem. Próba jelleggel a /drupal alkönyvtárba telepítettem a rendszert és majd ha szépen megy minden akkor az apache-ben átírom a root DIR-t WEB:/Apache/mlgsz/drupal-ra és innentől a domainre az új oldal jön be.

Ötlet?
Előre is köszönöm.

Robi

Drupal verzió: 
Fórum: 
eMeLA képe

Hasonló küzdelem folyt itt is: http://drupal.hu/forum/multisite-ut%C3%A1ni-probl%C3%A9ma-nyelvi-js-f%C3...

Tanulmányozd, hátha segít.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

jarobert képe

Mindent kipróbáltam amit itt írtatok pl rányomtam a mentés gombra (nem voltak illúzióim). A languages könyvtáram üres. Rákerestem a "hu*.js" fájlra hogy bemásoljam de nincs ilyen fálj sehol. Az oldalt visszaállítva en-re nincs hiba. Mikor és minek kellene hogy lértehozza ezt a fájt ha nincs ott. Egyedileg is fordítottam egy-két szót a Felület fordításánál amit meg is csinál de a hiba marad. Ha ennek nincs befolyása semmi működésére nekem az is jó lenne ha ki lehetne kapcsolni a hibajelzést.

0
0

--
Robert