Modul frissítés

nroland16 képe

Sziasztok!

Bocsánat,ha rossz helyre nyitottam a thread-et. Két kérdésem lenne. Az egyik pofon egyszerű. Itt a fórumon hol a francba lehet keresni a tartalmakon belül? :-D Mert ami a második kérdésem lesz,az tuti le vagyon már írva valahova.....

Tehát akkor a kérdés.

Van pár modul amit frissítenem kellene. Hogy működik a frissítés? A régi modult kikapcsolom,letörlöm,majd az újat felrakom,és azt újra be kell állítgatni egyesével?

Vagy esetleg van ennek egy egyszerűbb menete is?

Mert az egyesével történő ki-be kapcsolgatás/újra beállítás nagyon nagy macera....

Drupal verzió: 
Pasqualle képe

ha nem teszel uninstall-t (admin/build/modules/uninstall) akkor a beallitasaid mind megmaradnak. a modul kikapcsolasa (vagy a modul konyvtar torlese) nem torli a modul beallitasait..

en igy szoktam frissiteni:
1. weboldal offline allapotba kapcsol
2. modul konyvtar torul
3. uj modul verzio felmasol szerverre
4. update.php lefuttat
5. weboldal online allapotba

ugy tudom sokan a 2-es pontot is ki szoktak hagyni. valaki a modult kikapcsolja frissites elott (ami vegulis biztositek arra, hogy a weboldal vegig mukodik amig kicsereled a modult).

---
masik kerdes: nem tudom, hogy lehetne forum kategoria vagy taxonomy term alapjan keresni a drupal.hu forumon.. csak amit a google kereso tud az mukodik..

0
0
nroland16 képe

Nagyon szépen köszönöm ezt a korrekt segítséget! Sikerült frissítenem az általam telepített modulokat :-) Köszönet érte!

És közben ismét egy problémába ütköztem sajnos. Ez a honlap amit örököltem az neobase oldalon lett regisztrálva,ahol ugyebár az ember telepítve kapja meg a drupalt, beleértve pár előre telepített modult is.

Nos nekem kiírja,hogy frissítsem a Webform-ot is, és más nem általam telepített modult is. A bökkenőm az,hogy ezek nem a modul könyvtárban találhatóak. Vagy csak el vannak rejtve?

Esetleg tudna valaki egy képet küldeni,hogy hogy néz ki az FTP felülete a drupalnak,ha nem a neobase honlapon van előre feltelepítve? Mert így csak 3 mappa van az FTP szerveren(legalábbis annyi látszódik)

Remélem érthető,hogy mit akartam most leírni.

0
0
Pasqualle képe

masold be a "sajat" konyvtaradba (alap Drupal install eseteben: sites/all/<site-url>) a modulok uj verziojat amiket frissitened kell. Ha a "sajat" konyvtaradba helyezed a modult akkor az lesz hasznalva (magasabb prioritasa van ennek a konyvtarnak).

vagy ami modult nem hasznalsz azt kapcsold ki, es akkor nem kapsz rola figyelmeztetest, hogy frissitened kellene..

0
0
nroland16 képe

Ezt nem értem,vagy nekem nem működik a dolog.

Tessék,ilyen az én FTP-m.

http://kepfeltoltes.hu/090609/neobaseftp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Lehet láma vagyok ehhez,de jó lenne még ezt is megtanulni :-)

0
0
Pasqualle képe

csak toltsd fel a modules konyvtaradba a modult amit frissitened kell..
vagy ha nem hasznalod a modult akkor az admin/build/modules oldalon kapcsold ki..

a kep amit mutatsz valoszinuleg a sites/<site-url> konyvtar a Drupalban.. ezt probaltam magyarazni, de vegulis a te szempontodbol ez teljesen lenyegtelen..

0
0
nroland16 képe

Pasqualle...Mit is mondhatnék. Köszönöm a kitartásod,és a hasznos segítséged. Mindenkinek ilyennek kéne lenni :-D
Mentor :-D

Sikerült minden gond nélkül. Most már értem az előző hozzászólásod is. Leesett a tantusz így este. Még egyszer köszi,további kellemes munkát!

Roli

0
0
Szotyi képe

Lehet, hogy láma a kérdés: modul frissítésnél mindig kötelező lefuttatni az update.php-t?
Azt nem csak akkor kell, ha drupal-t frissítünk mondjuk 6.10-ről 6.13-ra? Ez nem teljesen világos számomra..

0
0

Péter

dj képe

lefuttatni - megkockáztatom, hogy kötelező - ha a modulban adatbázistábla változtatás is volt akkor csak úgy fog rendesen működni, ha azt update-kor rendbe rakja a db-t.

0
0

Üdv!
Dudás József

Pasqualle képe

minden modul frissiteskor kotelezo lefuttatni az update.php-t.. a moduloknak is lehetnek adatbazis modositasai amit csak az update.php futtatasaval lehet megoldani. Akkor is erdemes lefuttatni ha azt irja, hogy nincs adatbazis valtozas, mert peldaul menu vagy a smink modositasokat is elvegzi (tehat nem kell manualisan menut ujraepiteni, theme cache-t torolni)..

0
0