drupal seo szempontból jó?

rozsoma képe

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a drupal seo szempontból jó-e? ha igen milyen modulok vannak?

nevergone képe

Mit értesz az alatt, hogy "seo szempontból jó"? Alapvetően olyan, amilyennél alakítod a sminkedet, rendszeredet. Persze vannak hasznos modulok, Pathauto, xmlsitemap, stb.

0
0
rozsoma képe

hogy könnyen lehet-e a drupal-t keresőoptimalizálni. pl.: keresőbarát url modul meg ilyesmi. ha lehet a modulok mellé leírnátok mire jó pontosan mert nem tudok angolul.
köszi

0
0

Lelkes amatőr!

nevergone képe

Maradjunk annyiban, hogy próbáld ki a Drupalt, mert attól tartok, eddig nem tetted meg.
És olvasd el legalább a magyar leírásokat, itt összeszedtem párat:
http://drupal.hu/forum/multisite-install-%C3%A9s-subdomain-haszn%C3%A1la...

Utána már könnyebben kérdezel, és mi is könnyebben válaszolunk a kérdéseidre! :)

Ui.: A "nem tudok angolul" itt rossz ómen, szívesen segítünk, de senki sem fog leírásokat fordítgatni neked/helyetted. Ez van, ha informatika, akkor angol, még ha nem is profin.

0
0
rozsoma képe

Jó elolvasok mindent amit ajánlottál. és visszatérek :-)

0
0

Lelkes amatőr!

Nagy Gusztáv képe

hogy SEO szempontokat meg tudsz-e valósítani Drupallal, akkor a válasz: jó.

Persze tényleg tudni kellene, hogy TE pontosan mire is gondolsz SEO alatt, hiszen annyi sarlatán cég/szakember van a témában...

0
0

Nagy Gusztáv

rozsoma képe

"hogy SEO szempontokat meg tudsz-e valósítani Drupallal, akkor a válasz: jó."

igen erre gondoltam :-)
Köszi a segítséget

0
0

Lelkes amatőr!

aboros képe

mondjuk pont egy seo kérdésnél ezzel nyitni a választ az barátságos mi? :) szóval keresgéljél drupal seo, drupal seo modulok, ilyesmi kifejezéseket.

volt korábban egy milyen modulokat használsz szál, akkor leírtam párat, bár ez már több, mint egy éve volt, sokat azért azóta se változott a helyzet.

nekem az a tapasztalatom, hogy a seo a webfejlesztő (programozó) szemszögéből nem valami nagy kaland, egyszerű megoldásokat kell biztosítani, legtöbbjük kész is van. az a dolog, amit keresőoptimalizálásnak hívnak, leginkább a szövegíró és a marketing (linképítés) dolga.

van néhány drupal modul, ami megvalósítja azokat a funkciókat, amik mindenképpen kellenek egy sikeres kereső(re)optimalizáláshoz (mert ugye nem a keresőt optimalizáljuk...:)

  • pathauto
    ez a modul "szép urlek" készítését teszi lehetővé, amire képes ugyan a core path modul is, ezzel viszont automatizálni lehet a folyamat. megadott minták alapján új tartalom beküldésekor létrejön számára az útvonal. egyszerű "legyen az url a node title" mintáktól egészen bonyolultakig terjed a skála. kisebb, kevés tartalommal operáló céges oldalaknál akár el is hagyható, hiszen arra a 20 oldalra simán adhatok meg urlt gyalog, a path modullal is akár. gyakran frissülő, soktartalmas, esetleg közösségi oldalaknál viszont nagyon hasznos tud lenni.
  • globalredirect
    ez egy nagyon egyszerű, ám igen hasznos modul, gyakorlatilag semmilyen beállítása nincsen, viszont minden esetben kötelező, ha az előzőt is használod. (és amúgy is igen jól tud jönni, ha álnevek is vannak) azt csinálja, hogy minden oldallekérésnél megnézi, hogy létezik e az adott kérésnek álneve (tehát mondjuk node/42 álneve az, hogy /viszlat-es-kossz-a-halakat) és ha igen, akkor egy 301 -es átirányítással oda irányít. ez azért kell, hogy ne tudja a robot két külön urlen leindexelni ugyan azt a tartalmat, ez ugyanis url kettőzés lenne, amiért bünti jár.
  • meta tags
  • korábban nodewords névre hallgatott. lehetővé teszi, hogy egy tartalom beküldésekor megadhass különböző meta tegeket, amiket a drupal majd belenyom az oldal forrásába, mikor ezt a tartalmat tekinti meg valaki. (pl egy robot.) ilyen például a description és a keywords tegek, amik manapság azt mondják már nem számítanak, de szerintem ez nem igaz, inkább arról van szó, hogy csak ezek már kevesek. attól még nem árt ha vannak.
    tudja automatizálni is a folyamat, pl minden 'hír' típusnál legyen a description a teaser első x szava. nagyon hasznos!

  • xmlsitemap
    magáért beszél, gondolom nem kell magyarázni nagyon ezt se. a sitemaps.org ajánlásainak megfelelő oldaltérképet készít és frissíti is azt folyamatosan a beállításoknak megfelelően. elég sokat tud, nem mennék bele a részletekbe. ezeket az oldaltérképeket aztán meg lehet etetni a keresőkkel, amiért nagyon hálásak tudnak lenni. hálájuk főleg abban nyilvánul meg, hogy az új tartalmaidat igengyorsan leindexelik, illetve ha egy kifejezésre több oldalad is belefér a listába, pontosabban tudják eldönteni, hogy melyik a "fő találat".

a fenti négy modulból egy gyakorlatilag "nem csinál semmit", a többi három használatának sikere pedig igen nagy mértékben attól függ, hogyan állítod be azokat és milyen szavakat írsz be nekik.

a keresőoptimalizálás az én szemszögemből bölcsész meló, legfeljebb marketinges, de nem igazán informatikus. ;) hogy drupallal lehet e ezt csinálni arra az a válasz, hogy igen. legutóbbi (és eddigi legnagyobb) "sikerem" egy nyelviskola honlapjánál egy két szóból álló keresőkifejezésre (amit legfontosabbnak ítéltek), három hónap alatt, a 80. oldalról (kb 800. hely ugye) az első ötbe. és a többi kifejezésre is szép helyeket produkál, első oldalon van szinte minden fontosra, többre benne van az első ötbe. nem gondolom, hogy ez az én sikerem, a dolog kulcsa a megfelelő tartalom szerintem, amit nyilván nem én írtam. :) tervezem beküldeni majd a linkek közé, ott majd írok bővebben a tapasztalatokról.

0
0

-
clear: both;

HAL9000 képe

Sziasztok!

A főoldalra feltöltött tartalomhoz mellékelt tag-ek értéke kereső szempontból azonos a sima html szerkesztő megfelelő rublikájába (lap tulajdonságai - frontpage) írt kulcsszavak értékével? Ugyanitt html-nél a lap leírása is fontos, ezt Drupal-ben hova akarjam írni?

Előre is köszi :-)

0
0
nevergone képe

Pl. az oldalad által használt sminkbe, vagy a nodewords modulba.

0
0
HAL9000 képe

hogy modulok nélkül nem megy az ilyesmi. Köszönöm a választ.

Az első kérdésemre is kapok valakitől? :-)

0
0
nevergone képe

Írd bele a sminkbe, de akkor nem tudsz tartalmanként külön kulcsszavakat és leírást beállítani, de amúgy legközelebb indíts új témát a kérdésednek, az első kérdésedet pedig nem értem hirtelen.

0
0
HAL9000 képe

Meggyőződésem volt hogy jó témába írok az optimalizálással és a modulokkal kapcsolatban, bocs.

Az első kérdés arra vonatkozik, hogy míg egy html lapnál az oldal tulajdonságaiban adom meg a kulcsszavakat és a leírást a Google-nak - ami ugye az egész lap összes szövegét hivatott képviselni - itt (legalábbis a neobase tesztoldalamon) ilyen lehetőséget alapon nem látok. Élesben nem próbáltam, a domain-emmel nem játszok - jelenleg 1. helyezett a legfontosabb kulcsszóra. Körüljárom a témát, de elég szövevényes. Minden segítséget előre is megköszönök.

0
0
szikar képe

De van ilyen lehetőség, és még mindig a Nevergone által említett nodewords modul a megoldás rá. Beállíthatod külön a frontpage kulcsszavait, descriptiont, valamint minden egyes tartalomhoz (oldal, blogbejegyzés, írás stb.) is megcsinálhatod ugyanezt. Precízebb SEO eredményeket tudsz vele produkálni, mint egy sima html-nél.

0
0
HAL9000 képe

Köszönöm szépen, még ma kipróbálom élesben :-)

0
0